Microsoft røper helt nytt produkt

Microsoft brer seg ut i stadig ny markeder. Nå varsler giganten et nytt produkt for datalagring.

Microsoft brer seg ut i stadig ny markeder. Nå varsler giganten et nytt produkt for datalagring.

Microsoft brer sine mektige hender utover til stadig nye produkter og tjenester. Etter å ha lagt monopol-anklagene bak seg, er Bill Gates og Steve Ballmer ikke redd for å møte nye anklager.

Microsoft har i løpet av et år kjøpt et antivirus-selskap, lansert en nettmusikkbutikk og arbeider med en Google-konkurrent.

Nå varsler Microsoft ytterligere et helt nytt produkt. Etterhvert som Microsoft vokser på server-siden, har man funnet ut at man mangler et lagrings- og backup-produkt. Slik avansert programvare skal styre administrere data lagret på store samlinger disker koblet til Windows-servere, skriver Cnet.

At markedet domineres av en rekke modne produkter fra selskaper som Veritas Software skremmer åpenbart ikke Microsoft. Microsoft vil etter alt å dømme satse i lav-enden med enklere produkter som selges sammen med selskapets server-produkter.

Microsoft selger allerede i dag Windows Storage Server 2003, en spesialversjon av Windows Server 2003 beregnet på dedikerte enheter for nettverkslagring.

Rasjonale bak Microsofts satsning er ikke vanskelig. - en lang rekke trender bidrar til at behovet for lagring eksploderer. Nylig sa Oracles nestsjef Charles Phillips at veksten i datamengdene som må lagres vil doble og tredoble seg - hvert år i noen år fremover nå.

Dette trekker også Microsoft frem. Eksponentiell vekst i forretningsdata og nytt lovverk gjør at kostnadene og kompleksiteten øker prisen for lagring og backup, sier Bob Muglia, nestsjef for Microsofts Server-produkter i en pressemelding

Den nye Microsoft-pakken skal hete "Data Protection Server" og vil komme i salg til neste høst.

For å sikre kompatibilitet har Microsoft allerede skaffet seg 20 partnere for sitt nye lagringsprodukt, blant annet Sun, Quantum og Seagate.

Til toppen