FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft ruller ut de første Live-tjenestene

Microsoft lanserte i natt Windows Live Messenger, med løfter om ytterligere funksjonalitet.

20. juni 2006 - 09:31

Microsoft satser for tiden stort på å utvikle en mengde forskjellige nettbaserte tjenester. Dette inkluderer nye utgaver av Hotmail og MSN Messenger, men også en mengde helt nye tjenester. Tjenestene samles under varemerket Windows Live.

I går annonserte Microsoft at Windows Live Messenger, etterfølgeren til MSN Messenger, er ferdig. Den har vært tilgjengelig i både lukkede og åpne betautgaver i flere måneder.

Nyhetene er mange, men også behørig omtalt i tidligere artikler (se nedenfor). Derfor er det akkurat nå mer interessant å lese på den norske nedlastingssiden for Live Messenger at lynmeldingsklienten snart også vil kunne brukes til å få kontakt med brukere av Yahoo! Messenger. Mer informasjon om dette ble publisert i Windows Live Messenger-bloggen tidligere i juni.

    Les også:

Windows Live Messenger er likevel bare én av neste 20 Windows Live-tjenester Microsoft skal lansere i løpet av det neste året. I løpet av sommeren skal selskapet lansere flere tjenester globalt. Dette inkluderer Windows Live Spaces, som er en videreutvikling av dagens MSN Spaces, den sosiale nettverkstjenesten Friends of Friends og rubrikkannonsetjenesten Windows Live Expo.

Tidligere har Microsoft lansert Windows Live OneCare i USA, og torsdag i forrige uke annonserte Live Favorites Team at tjenesten Windows Live Favorites var ute av betaperioden og tilgjengelig i versjon 1.0.

Windows Live Favorites gjør det mulig for brukere av Internet Explorer og Firefox(!) å opprette en webbasert samling med bokmerker/favoritter. Bokmerkene kan deretter importeres fra eller eksporteres til nettleseren, men er altså også tilgjengelige på brukerens personlige Windows Live Favorites-webside.

I Internet Explorer kan brukerne også installere et tillegg til MSN Search Toolbar som gjør Live Favorites-bokmerkene tilgjengelige direkte fra en verktøylinje i nettleseren. Dessuten kan listen over bokmerker lastes av Windows Live Messenger ved å klikke på Favorites-fanen.

Det er også blitt laget en såkalt "bookmarklet", et JavaScript-basert bokmerke som nettleserbrukere kan klikke på samtidig som en webside er åpen, for å legge til denne websiden i Live-favorittene. Det er også mulig å legge til en Live-favoritt fra Messenger.

Ifølge annonseringen skal Live Favorites nå være tilgjengelig i mer enn 30 markedet og på 11 språk. Norsk er tilsynelatende ikke blant disse. Men det engelske brukergrensesnittet fungerer greit også i Norge.

Det er mulig for brukeren å dele utvalgte favoritter med andre hvis brukeren har en MSN Spaces-side.

Bortsett fra integrasjonen med Windows Live Messenger, som i hvert fall Windows-brukerne av Firefox har mulighet til å benytte, er det uklart hvilke fordeler Windows Live Favorites vil gi Firefox-brukerne, som ikke allerede er tilgjengelig gjennom ett eller flere av de mange tilleggene som finnes til Mozillas nettleser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.