Microsoft ruller ut Delve

Endelig klar for åpen beta av Office Graph.

Microsoft ruller ut Delve
Med norskproduserte Delve får Office 365-brukere i bedriften relevant informasjon om hva som skjer og produseres levert i en løpende aktivitetsstrøm, der man kan "like" og kommentere innhold som på Facebook. Innholdet dukker opp basert på mennesker du følger i organisasjonen, møter som avholdes og så videre. Bilde: Marius Jørgenrud

Sent mandag slapp Microsoft løs sin helnorske satsing til et bredere publikum for første gang. Vi snakker om Delve (tidligere kodenavn «Oslo»).

Nyheten ble kunngjort i et blogginnlegg fra Microsoft.

Dette er den første applikasjonen som utnytter nye Office Graph, som er den underliggende plattformen. Begge deler er laget av Microsoft Development Center Norway (Fast) fra ende til annen.

Les vårt intervju med Fast-toppsjef Bjørn Olstad om hva de 240 utviklerne han råder over har laget her i Norge, som nå rulles ut til Office 365-brukere verden over.

Office Delve er et internt søke- og presentasjonsverktøy som samler inn informasjon som er relevant for deg, basert på innholdet og den sosiale aktiviteten du og dine kolleger produserer og foretar dere. Den knytter sammen data fra blant annet Exchange, OneDrive, Sharepoint og Yammer i bedrifter, senere også eksterne datakilder.

Verktøyet beriker kontorpakken Office 365 og har vært i en lukket pilotfase det siste halvåret, men nå rulles det ut i en åpen beta eller det Microsoft har valgt å kalle First Release.

Det innebærer at Delve rulles ut i etapper. De første som får prøve er det som har valgt å delta (opt in) i det såkalte First Release-programmet i Office 365 for bedrifter. Dette gjøres fra administrasjonskonsollen.

Delve koster ikke noe ekstra, men blir over tid aktivert for de som abonnerer på Office 365 Enterprise (det gir ingen mening å bruke Delve hvis ikke organisasjonen bruker Office 365 aktivt). I første rekke blir verktøyet del av abonnementsplanene E1 til E4 (lengst til høyre på denne oversikten).

Microsoft har brukt Delve internt siden høsten 2013. Nå rulles verktøyet ut til kunder i en åpen beta.
Microsoft har brukt Delve internt siden høsten 2013. Nå rulles verktøyet ut til kunder i en åpen beta.

Fra januar 2015 skal Delve rulles ut også til Office 365 Business Essentials, Business Premium, Office 365 Small Business, Small Business Premium og Midsize Business-abonnementene, skriver Microsoft-kjenner Mary Jo Foley i ZDnet. Igjen er det kundene som har krysset av for deltakelse i First Release-programmet som får prøve først.

Bjørn Olstad leder Microsoft Development Center Norway og de 240 ansatte som har laget Office Graph og Delve ved kontorene i Oslo, Trondheim og Tromsø.
Bjørn Olstad leder Microsoft Development Center Norway og de 240 ansatte som har laget Office Graph og Delve ved kontorene i Oslo, Trondheim og Tromsø. Bilde: Marius Jørgenrud

Bjørn Olstad sier i intervjuet med digi.no at de har laget «en hjerne i skyen» for samhandling i grupper. Delve er bare det første programmet i en serie som er bygget på toppen av Office Graph, som gjennom søk og maskinlæring beregner datamodeller basert på ansattes aktiviteter.

Microsoft i Norge jobber med å ferdigstille et fullt sett med programmeringsgrensesnitt som vil åpne opp plattformen for tredjeparts utviklere og partnere. API-ene blir ikke klare i høst, men ikke lenge etterpå.

    Les også: