INVESTERING

Microsoft rykker inn i svensk tech-startup

Skal piffe opp kjedelige presentasjoner.

Pickit-gründer Mathias Björkholm og Nagraj Kashyap som leder tidligfase-investeringer i Microsoft Ventures.
Pickit-gründer Mathias Björkholm og Nagraj Kashyap som leder tidligfase-investeringer i Microsoft Ventures. Bilde: Pressefoto
1. mars 2017 - 15:27

I mylderet av svenske oppstartselskaper fra øya Gotland i Østersjøen er Pickit kanskje den som har kommet lengst, skriver teknologinettstedet Breakit.

Et foreløpig høydepunkt for teknologihåpet som ble startet opp i 2013 skjedde i dag. Microsoft går inn på eiersiden.

Selskapet har fullført en emisjon der de til sammen henter inn 4,6 millioner dollar eller drøyt 38 millioner kroner.

Foruten Microsoft Ventures, programvaregigantens investeringsselskap som nylig også kjøpte seg inn i norske Kahoot, så har også svenske Almi Invest og et knippe privatpersoner deltatt i den såkalte Serie-A kapitalutvidelsen.

Bildebank for kontorpakken Microsoft

Pickit har som uttalt mål å ta knekken på kjedelige Powerpoint-presentasjoner ved å tilby en katalog av håndplukkede, lisensierte kvalitetsbilder.

Dette som et alternativ til intetsigende clipart eller piratkopierte bilder.

– Vi anslår at 85 prosent av alle bilder som blir brukt i lysbildepresentasjoner er stjålet fra Googles bildesøk, har selskapet tidligere uttalt i et intervju med BBC.

Det er også en markedsplass der fotografer kan dele bildene sine og få betalt for bruken. Forretningsideen har vært beskrevet som en slags fotobransjens svar på musikkstrømmetjenesten Spotify.

Bildebyråer og tjenester som tilbyr rettighetsavklarte bilder finnes det mange av. Pickit skiller seg ut ved å samarbeide nettopp med Microsoft. De tilbyr bildekatalogen for sømløs integrasjon mot kontorpakken Office.

Tjenesten benytter også Microsofts skytjeneste Azure som infrastruktur for lagring og distribusjon av bildene, og tjenesten ble plukket ut som vinner av Microsofts Office App Award i fjor.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.