Microsoft-saken: Lessig trekker seg ikke

Etter en to timers telefonkonferanse mellom Lawrence Lessig, Microsoft og USAs justisdepartement, er det ingenting som tyder på at den oppnevnte "special master" vil gi etter for Microsofts krav om at han må trekke seg.

Lessig selv nekter å kommentere noe som helst i sakens anledning, og amerikanske medier har heller ikke fått reaksjoner direkte fra partene i saken. Det var imidlertid en regjeringskilde som fortalte Wall Street Journal at telefonkonferansen ble brukt til å diskutere saken, og at Lessig ikke hadde sagt noe om at han vil trekke seg.

CMPnet gjengir en uttalelse fra Microsofts produktansvarlige for Internet Explorer, David Fester, der denne anerkjenner at Microsoft er bekymret over at selskapets juridiske standpunkt oppfattes som "skingrende" og innrømmer at man har gjort "det dårlig når det gjelder å formidle helheten i saken". Fester holder ellers fast ved det som er Microsofts hovedstandpunkt, at Internet Explorer er en oppgradering til operativsystemet Windows 95, og ikke noe selvstendig produkt.

Microsoft møter hos dommer Thomas Penfield Jackson tirsdag 13. desember for å forsvare seg mot anklagen fra USAs justisdepartement om at måten selskapet retter seg etter dommerens avgjørelse fra 11. desember om å skille operativsystem og nettleser, uttrykker ringeakt for retten.

Til toppen