Microsoft saksøker Google-ansatt

Googles ansettelse av en tidligere Microsoft-leder, har satt sinnene i kok hos Microsoft.

Googles ansettelse av en tidligere Microsoft-leder, har satt sinnene i kok hos Microsoft.

Microsoft skriver i en pressemelding at selskapet har saksøkt en tidligere leder i selskapet, Kai-Fu Lee, som nå skal lede Googles forsknings- og utviklingssenter i Kina. Søksmålet dreier seg om brudd på avtaler mellom partene om konfidensialitet og konkurrerende virksomhet. Microsoft har dessuten saksøkt Google for å ignorere avtalene Lee har inngått med Microsoft, samt oppfordre ham til å krenke disse.

Lee var tidligere visepresident for Microsofts Natural Interactive Services Division, og han skal en periode ha hatt det overordnede ansvaret for utviklingen av MSN Internet Search, i tilegg til at han har direkte kjennskap til Microsofts forretningsstrategier for det kinesiske markedet. Lee er dessuten ekspert på talegjenkjenningsteknologier og har jobbet både i Silicon Graphics og Apple før han ble ansatt hos Microsoft. Han forlot Microsoft til fordel for Google sist helg, i en stilling Microsoft mener omfatter de samme teknologier og strategier han jobbet med hos Microsoft.

Microsoft har derfor bedt retten kreve at både Lee og Google overholde avtalene Lee undertegnet da han begynte hos Microsoft. Ifølge CNET skal søksmålet også inkludere et krav om økonomisk erstatning.

Til Financial Times sier en talsperson for Google at selskapet har gjennomgått Microsofts påstander, og at Google finner det fullstendig grunnløse.

- Google fokuserer på å bygge det stedet i verden hvor det er best for store innovatører å arbeide. Vi er begeistret over å ha fått Dr. Lee ombord i Google. Vi vil gå kraftig til angrep på disse grunnløse påstandene og vil støtte Dr. Lee fullt ut, sa talspersonen.

Til toppen