JUSS OG SAMFUNN

Microsoft saksøkte norsk nettbutikk

Harald Marthinussens GigaShopS.no selger programvare gjennom domenet MSShop.no. Microsoft USA gikk til sak, men godtok et forlik.

Eirik Rossen
22. aug. 2003 - 14:37

I seks år har KK88-gründer Harald Marthinussen drevet en nettbutikk som gjennom nettadressen MSShop.no blant annet har solgt Microsoft-produkter. Samarbeidet har gått greit, helt til Microsoft USA bestemte seg for å saksøke ham for misbruk av merkevaren.

- Microsoft sier at man ikke skal bruke forkortelsen MS når man selger Microsoft-produkter. Som merkevareprodusenter flest mener de at det fulle navnet skal brukes. De vil ikke huskes som MS, sier Harald Marthinussen i Gigashops til digi.nos søsterpublikasjon Propaganda.

Han viser til at MS er forkortelse for gamle begrep som Motor Skip eller Multippel Sklerose og ikke noe som utelukkende forbindes med Microsoft.

Marthinussen sier han ble angrepet av to av landets største advokatkontorer, samt flere av Microsoft USAs advokater, en tvist som tok lang tid å løse.

- Vi har samarbeidet med Microsoft og vært linket fra microsoft.com i en årrekke, uten at det har væt noe problem, men de som en gang godkjente dette har vel sluttet eller noe. Jeg var rett og slett litt uheldig, sier han.

Men så uheldig at han tapte, var Marthinussen ikke. Dommen ble stevnet inn for Follo Tingrett, men før retten fikk avsagt noen dom, løste saken seg ved forlik.

- Vi fortsetter med salg av Microsoft Software på MSShop.no under samme domene, nettadresser og med uforandret nettbutikk, sier han og legger til at han er glad saken løste seg uten at måtte gå videre med saken til høyere rettsinstanser.

- Det kunne fort ha blitt dyrt for oss, avslutter han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.