FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft satser på iPhone-utvikling

iPhone ble prioritert foran Windows Mobile i nytt program som lar brukere se gigapiksel-bilder.

15. des. 2008 - 08:18

Programvaregiganten Microsoft fokuserer stort sett på sin egen Windows-plattform, enten det er på klienter, servere eller mobiler.

Nå har imidlertid også Microsoft kastet seg ut for å surfe på iPhone-bølgen. Microsoft Live Labs har lansert Seadragon Mobile på iPhone.

Seadragon er kjerneteknologien som ligger i bunn for Microsofts Photosynth-program, en løsning for å vise frem avanserte fotoløsninger. Den skal gjøre det mulig å gradvis forstørre og forminske bildet uten at det hakker, selv med begrenset båndbredde og store bilder. Dette løses ved blant annet å forhåndslagre bildene i forskjellige oppløsninger.

- iPhone er den mest distribuerte mobilen med en grafikkprosessor. De fleste mobiler i dag har ikke aksellerert grafikk i seg. Det har iPhone, og derfor gjorde den det mulig å gjøre noe som har vært vanskelig frem til nå. Jeg kan ikke bare plukke opp en Blackberry eller en Nokia fra hyllen og bygge Seadragon for den uten grafikkprosessor, sier Alex Daley, gruppeleder i Microsoft Live Labs til Techflash.

Dette sier han på tross av at Microsoft selv er en av konkurrentene til Apple på mobilmarkedet. Deres Windows Mobile brukes stort sett i avanserte smartphones.

Seadragon Mobile kommer med 50 demonstrasjonsbilder med opptil 10 gigapikslers oppløsning. Det inkluderer satelittbilder, kunst og bilder fra verdensrommet. Selv med den størrelsen skal inn og ut «zooming» gå mykt og uten hakking.

Selv om zoom-funksjonaliteten blir tilgjengelig på mobilen, så er 3D-støtten et stykke unna. Dette er en av de mer imponerende funksjonene med Microsoft Photosync. Den lager 3D-bilder ut fra vanlige bilder.

Her kan du lese mer om Seadragon for iPhone på bloggen til Microsoft Live Labs.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.