BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft: Scriptlets framfor Java

"Scriptlets" er nok et utspill fra Microsoft for å lokke web-utviklere til å bruke dynamiske og gjenbrukbare komponenter som ikke kan leses av konkurrenten Netscapes nettleser.

Eirik Rossen
17. sep. 1997 - 15:55

"Scriptlets" eller skript-komponenter blir en del av Microsofts nettleser Internet Explorer 4.0 (IE4) når denne slippes på markedet 30. september. Det dreier seg om en metode for gjenbruk av dynamisk HTML-kode. Under en pressebriefing i USA forklarte Microsofts Tom Johnston at scriptlets skal bringe objektorientert teknologi og skripting til web. Web-utviklere vil kunne lage standardobjekter - blant annet bannere og menyer - og bruke dem om og om igjen uten å måtte taste inn koden på nytt.

Ifølge ZDnet gjorde Johnston det klart at nettlesere som Netscape Navigator, ikke vil ha tilgang til scriptlets. "Dette er en flott grunn for at folk skal laste ned IE4", la Johnston til.

Det finnes alternative måter å lage gjenbrukbare objekter på, blant annet gjennom Java, som sikrer at alle nettlesere får del i de nye flotte effektene på websidene. Ved å gjøre ting på proprietært vis, legger Microsoft selv opp til den slutningen at hensikten er å vinne krigen, ikke å gavne Internettet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.