RESULTATERFINANS

Microsoft selger stadig flere server-pakker

Steve Ballmer la i går frem tall som viser et sterkt salg av blant annet SQL Server, men Xbox-problemer trekker ned.

27. jan. 2006 - 08:41

Microsoft la i går frem nye sterke tall, men de kunne vært enda bedre. Selskapet løftet salget i fjerde kvartal med 9,4 prosent fra samme kvartal i 2004. Omsetningen endte på 11,84 milliarder dollar og Microsoft satt igjen med et resultat på 3,65 milliarder dollar.

En margin på hele 30 prosent understreker hvilken seddelpresse Microsoft er, men resultatet vokser ikke like fort som omsetningen, resultatet løftet seg 5,4 prosent.

Microsoft forteller at det er et sterkt salg av server-programvare som den SQL Server som særlig bidrar. Men omsetningen kunne vært enda høyere dersom Microsoft ikke hadde slitt med delmangel til sine nye spillmaskiner, Xbox 360.

Men et høyere salg av Xbox hadde redusert overskuddet - Home and Entertainment-divisjonen som inkluderer Xbox fikk et driftsunderskudd i fjerde kvartal på 293 millioner dollar. For Microsoft subsidierer hver boks og skal tjene inn dette med salget av spill over tid.

Microsoft spår ellers lyse utsikter - i motsetning til Intel nylig. Programvaregiganten løfter til og med spådommene for 2006 litt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.