BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft selv rammet av Slammer-ormen

Slammer-ormen som utnytter et kjent og fikset hull i SQL Server, lammet Microsofts bedriftsnettverk og noen eksterne tjenester.

28. jan. 2003 - 08:16


Mike Carlson

Les også

IT-sjef Rick Devenuti i Microsoft innrømmet i et intervju i går at den eksterne aktiveringstjenesten for Windows XP var nede lørdag på grunn av trafikkork i det interne nettverket. Konfrontert med problemet om alle fiksene som nettadministratorer må ta stilling til hele tiden, hadde han denne innrømmelsen:

- Det er vanskelig å ha en maskin 100 prosent fikset til enhver tid. Vi arbeider hardt for å gjøre det enklere å forholde seg til fikser. Men 100 prosent er en høy terskel, og i dette tilfellet er det ikke der vi er.

Over hele verden raser nå debatten mellom de to ytterstandpunktene, om hvorvidt Slammer-spredningen er Microsofts skyld på grunn av hullet i SQL Server, eller nettadministratorenes skyld fordi de etter et halvt år ennå ikke hadde installert en fiks som leverandøren anbefalte på det sterkeste og advarte spesielt om.

Sikkerhetsekspert Bruce Schneier i Counterpane Systemser blant dem som lenge har kritisert fiks-flommen som en ansvarsfraskrivning fra leverandørene. Han mener det som er skjedd i Microsoft understreker hvor urimelig selskapets standpunkt er. Han får følge av Marc Maiffret i eEye - Digital Security som mener at Microsoft må gjøre fiksprosessen langt enklere. I et intervju med BBC innrømmer Microsofts talsperson Rick Miller at både de eksterne fiks-rutinene og selskapets egne interne oppfølging må forbedres.

Microsoft er ofte blitt kritisert fordi fikser på avansert programvare ikke har fungert etter hensikten. I dette tilfellet er det klart at fiksen har virket slik den skulle.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.