Microsoft sent i gang med RFID

Microsoft kommer med styringssystemer for RFID-radiobrikker, men ikke i år.

Microsoft kommer med styringssystemer for RFID-radiobrikker, men ikke i år.

RFID var et av de hesteste temaene i 2003 og 2004, for de ørsmå radiobrikkene lover å automatisere veldig mange logistikk-oppgaver. Med RFID-brikker og radiomottakere i porter og tak, vil IT-systemene til en hver tid vite hvor merkede varer, gjenstander og folk befinner seg.

Veldig mange aktører har derfor laget maskinvare og støtter bruk av RFID-brikker i sin økonomi- og logistikkprogramvare.

Men Microsoft glimrer med sitt fravær og vil gjøre det en god stund til. Hvorfor Microsoft allerede er på banen er ikke klart, men mange vil kanskje påpeke at dette er typisk Microsoft: Man er ikke først ute, men venter til markedet er over den første pioneer-fasen og lansere så et billigere produkt.

For Microsofts RFID-programvare kommer først tidlig til neste år, forteller selskapet til Cnet.

Microsofts løsning blir en mellomvare, et slags adapter som ligger mellom RFID-avleserne og ERP-systemene. IBM og andre aktører har tidligere påpekt over digi.no at RFID-løsninger krever avanserte systemer for å slå sammen informasjonen fra hver brikke til samletall. Uten et slikt system vil strømmen av meldinger om hver eneste RFID-brikker skape enorme belastninger for dagens ERP-systemer.

Microsoft RFID-pakken vil derfor kreve sin egen to-prosessor server og inkluderer en egen versjon av databasen SQL Server for å holder rede på alle dataene.

I tilllegg til dette trenger bedrifter også et system som lar dem spesifisere hvilke brikker som er festet til hvilke varer. Dette har det norske selskapet Wavedancer spesialiserte seg på. (Les denne saken i boksen øverst til høyre)

Her i Norge var Deichmanske Bibliotek i Oslo først ute med bruk av RFID-brikker for automatisk inn- og utsjekking av bøker.

I tillegg til den frittstående løsningen, lover Microsoft med den nødvendige oppgraderingene av sine ERP-løsninger, Axapta, Navision og Great Plains for å takle RFID: Axapta 4.0 er utsatt og kommer "i løpet av første halvår 2005."

Til toppen