BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft-server overvåker tale over IP

Microsofts «Quality of Experience Monitoring Server» skal sikre tjenester med tale over IP.

På VoiceCon-konferansen i San Francisco i går kunngjorde Microsoft et nytt produkt. «Quality of Experience Monitoring Server» skal overvåke hvordan brukere opplever tjeneste der tale og video overføres i sanntid over IP-forbindelser, for eksempel IP-telefoni, videokonferanser, callsentre og så videre.

QEM-serveren fanger opp data knyttet til 35 ulike parametere for hver samtale. Dataene lagres fortløpende i en egen database. Serveren leverer informasjon i sanntid, med varsler og detaljert analyse av ytelsen i nettverket. Spørringer foregår gjennom Office-produkter som databasen Access eller regnearket Excel.

Formålet er å gi IT-drift en mulighet til fortløpende å følge med på hva som skjer, og til å forebygge problemer, uten å måtte ty til tyngre driftsløsninger.

Serveren kan integreres mot andre Microsoft-tjenester. For eksempel kan man legge opp til å bruke Virtual Earth for å vise den fysiske beliggenheten til stedet der et problem er i ferd med å oppstå.

QEM-serveren er en del av Microsofts løsning for forent samband, «unified communications», sammen med Office Communications Server 2007, Office Communicator 2007, og Microsoft Live Meeting.

Dette er produkter som skal la organisasjoner gradvis å bytte ut gammeldagse analoge bedriftssentraler med IP-telefoni, lynmeldinger, video og forente tjenester basert på Windows-servere.

Det ble opplyst på konferansen at Microsoft vil offisielt lansere alle disse produktene på et stort anlagt arrangement i San Francisco 16. oktober, ledet av Bill Gates.

Microsoft brukte anledning til å argumentere for at bedrifter trenger pålitelige løsninger, og at det kan være problematisk å basere seg på individorienterte tjenester som Skype. Som kjent, har Skype nettopp opplevd at 220 millioner brukere mistet forbindelsen i to døgn.

Microsoft konkurrerer spesielt mot Cisco om å få bedrifter til å gå over til forente tjenester for telefoni og meldinger. Samtidig har begge nylig inngått en avtale som skal sikre samspill mellom hverandres løsninger.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.