Microsoft sier de endelig forstår EU

Etter høringen i Brussel sier Microsoft de endelig forstår hva som skal til for å gjøre EU tilfreds.

Etter høringen i Brussel sier Microsoft de endelig forstår hva som skal til for å gjøre EU tilfreds.

EU-kommisjonen arrangerte en høring i monopoldommen mot Microsoft torsdag og fredag. Kommisjonen er ikke tilfreds med måten Microsoft dokumenterer grensesnittene fra Windows mot andre systemer. Høringen var en del av prosessen som kan føre til et vedtak om å ilegge Microsoft dagbøter på to millioner euro, gjeldende fra 15. desember i fjor.

    Les også:

Under høringen fikk Microsoft anledning til å fronte den uavhengige britiske eksperten, professor Neil Barrett, som har karakterisert dokumentasjonen som «uforståelig», og tre amerikanske selskaper, Novell, Oracle og IBM, som har tilsvarende innvendinger.

Ifølge kommisjonen og de tre selskapene, kom det ikke fram nytt materiale under høringene. Microsoft har en helt annen oppfatning. Microsofts juridiske direktør Brad Smith mener det har skjedd et «gjennombrudd».

Bakgrunnen for Smiths syn skal være et møte som utviklere fra Microsoft hadde med Barrett torsdag kveld, utenom de formelle høringene. Her skal utviklerne ha greid å hamre ut en plan for hvordan dokumentasjonen kan bringes i samsvar med EUs krav, skriver Wall Street Journal. Microsoft har klaget over at anvisningene fra EU hittil har vært vage og uklare.

– [Endelig] fikk vi det konkrete og spesifikke som vi trenger for å arbeide konstruktivt, sa Smith, ifølge Financial Times.

En talsperson for EU-kommisjonen sa at Microsoft og Barrett har truffet hverandre gjentatte ganger de siste månedene, og at man hadde håpet at kontakten til slutt ville føre til at Microsoft føyde seg.

Advokater som har fulgt høringen på vegne av Microsofts konkurrenter sier til Financial Times at utspillet fra Smith kan være Microsofts måte å varsle en kursendring.

Barrett selv har ikke lov til å snakke med mediene. Under høringen gjentok han at Microsofts dokumentasjon ikke holder mål.

Smith har vært overoptimistisk før. I juni i fjor, etter møter med EUs konkurransekommissær Neelie Kroes, brukte han også ordet «gjennombrudd» og sa det nå var enighet om hvordan monopoldommen skulle følges opp.

Til toppen