Microsofts toppsjef Satya Nadella. Bildet er tatt under Microsofts årlige aksjonærmøte, den 30. november 2016. (Bilde: AP Photo/Elaine Thompson)
EKSTRA

INTERVJU: Satya Nadella snakker om det middelaldrende Microsoft

Satya Nadella: – Skyen gir demokrati

Microsoft-sjefen vil snu det pc-sentrerte firmaet til et som fokuserer på mulighetene innen skytjenester.

I dette forkortede og redigerte intervjuet med Microsofts toppsjef Saya Nadella snakker Nadella om hvordan han har planer om å snu et pc-sentrisk selskap til et som fokuserer på det stadig voksende nettskymarkedet. Intervjuet er gjort av teknologireporter Dina Bass i Bloomberg og gjengitt med tillatelse.

Når Microsoft nå har blitt middelaldrende; hva ønsker du at denne bedriften skal bli?

Jeg tror at enhver bedrift som har en enorm suksess, bør være oppmerksom på at tidlig suksess eller stor suksess kan stå i veien for å skape ny suksess. For lenge siden sa noen til meg at det verste som kan skje for noen som vokser opp, er å få tidlig suksess, for etter den forstår du egentlig ikke hva som kreves for faktisk å drifte og strebe og bestå.

Vi har lyktes ekstremt godt. Derfor må vi minne oss selv om at ikke alle nye aktiviteter som skal vokse hos Microsoft, vil bli til suksesser i millionklassen. En av de store beslutningene som jeg måtte gjøre selv før jeg ble direktør, var faktisk å prioritere Azure [Microsofts plattform for skytjenester] som fremtiden for våre servertjenester da dette var en forretning med fem millioner dollar i omsetning. Jeg måtte si at «Ja, dette kommer til å bli fremtiden til den 20 milliarder dollar store serverbransjen». Dette er hva bedrifter som vår som har hatt suksess er nødt til å være i stand til å gjøre.

Bli Ekstra-medlem og få tilgang til flere artikler hver uke

TU Total

Inkluderer TU Ekstra, Tek Ekstra og Digi Ekstra
20% rabatt på konferanser
Første måned gratis *
Månedlig
149,-
Årlig
1290,-
Prøv gratis

Digi Ekstra

Få fem eksklusive artikler hver uke.
Første måned gratis *
Månedlig
99,-
Årlig
850,-
Prøv gratis
* Gjelder for månedlig medlemskap
** Gjelder for årlig medlemskap
Vilkår og bruksbetingelser
30 - 50% rabatt for NITO- og Tekna-medlemmer

Ønsker du en pakkepris for alle ansatte? Ta kontakt

Allerede medlem?

Til toppen