Microsoft skal bare gjøre «små oppkjøp»

Microsoft-sjef Steve Ballmer skal bruke mer på oppkjøp enn på forskning, men vil ikke kjøpe stort.

Microsoft skal bare gjøre «små oppkjøp»

Microsoft-sjef Steve Ballmer skal bruke mer på oppkjøp enn på forskning, men vil ikke kjøpe stort.

Microsoft er verdens største programvareselskap, og selv om de har gjort noen oppkjøp på veien, er det stort sett snakk om organisk vekst som har ført selskapet til topps.

Det har ved flere anledninger gått rykter om at Microsoft var i samtaler om å gjøre gigantoppkjøp, men det har ikke blitt noe av. Det eneste unntaket var da Microsoft tidligere i år bladde opp 6 milliarder dollar for reklameselskapet aQuantive.

Microsoft har 23 milliarder dollar i kontanter, i tillegg til at de kontinuerlig går med store overskudd. Det står derfor ikke på økonomien, når ledelsen diskuterer mulige oppkjøp.

Microsofts finansdirektør, Chris Lidell, har ifølge Red Herring sagt at selskapet i inneværende år vil bruke mer penger på oppkjøp, enn på forskning og utvikling. Det skal være første gang i selskapets historie at det skjer.

Microsoft-sjefen har nå sagt at de er mer interessert i å gjøre mange såkalte "små oppkjøp". Ballmer ser for seg å kjøpe omtrent 20 selskaper i prisleiet 50 millioner til 1 milliard dollar.

- Vi vil sannsynligvis kjøpe 20 selskaper hvert år de neste fem årene I det avikende regnskapsåret som ble avsluttet 30. juni i år, gjorde Microsoft 23 oppkjøp.

- Vi vil sannsynligvis kjøpe 20 selskaper hvert år de neste fem årene, sier Steve Ballmer, Microsofts toppsjef, til Red Herring.

Til toppen