Microsoft skal dele ut gratis lagring

Microsoft skal dele ut gratis lagring

For å friste Google-brukere, skal Microsoft dele ut store lagringskontoer på nettet.

Ideen er ikke ny - la brukere lagre filer, instillinger og andre viktige ting på en sentral server de kan aksessere over internett fra flere PCer. Blant annet deler Telenor og Mamut ut gratis lagringsplass over internett. Også Google har delt ut epost-kontoer med over 2 GB lagringsplass som med ekstra-programvare kan brukes som vanlig fillager.

Og snart kommer Microsoft etter. At Microsoft arbeidet med en plan har vært kjent siden i våres, men i går bekreftet selskapet Live Drive og koblet lanseringen til Vista.

Microsoft skal dele ut en nettlagringskonto på 2 GB til alle brukere. Men Vista-brukere får en ekstra bonus - der vil lagringskontoen dukke opp som en vanlig harddisk-stasjon på desktopen.

Dette er dårlige nyheter for både Telenor, Mamut og en rekke andre aktører som i dag frister sine kunder med langt mindre kontoer.

Microsoft planlegger som alle andre som deler ut plass å selge mer lagringsplass til de som trenger det.

Dette ble klart under Microsofts Tech Ed-konferanse i Australia i går, men Microsoft har ikke offentliggjort noen lanseringsdato.

På denne siden på digi.no nettjuveler kan du lese mer og laste ned Gmail Explorer, programmets om lar deg bruke en Google epost-konto som lagringsarkiv på nettet.

Til toppen