BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft skal diskutere forlik - igjen

Det amerikanske justisdepartmentet og Bill Gates skal igjen diskutere et forlik, men begge parter sliper samtidig sine kniver.

23. juli 2001 - 09:35
Microsoft CorporationWall Street Journal


Departementet, delstaten Iowa og Microsoft skal ha sitt første møte til uken. Men samtidig forbereder alle partene seg til neste slag - og en anke til Høyesterett. Microsofts hovedstrategi ser ut til å være å trekke ut tiden, for analytikere sier at departementet sitter med sterke kort etter den siste bekreftelsen av lovbrudd.

Rettssaken dreier seg mye om Microsofts muligheter til å utvide Windows med nye programmer. Men det er et åpent spørsmål om Microsoft ønsker eller rekker å gjøre noen endringer i Windows XP som en del av et eventuelt forlik. Windows XP skal lanseres 25. oktober og vil la PC-produsenter fjerne Internet Explorer, et viktig krav under rettssaken. Men samtidig hisser Microsoft på seg ny kritikk med sin beslutning om å droppe Suns Java-system i sitt nye operativsystem.

Neste trinn i saken er en ny rettssak og kanskje at Høyesterett skal gå igjennom saken. Det siste trinnet vil alene ta rundt et års tid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.