Microsoft skal fjerne 25 sårbarheter

Både Windows, Office og Exchange er berørt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. apr. 2010 - 09:44

Microsoft kommer førstkommende tirsdag med elleve sikkerhetsbulletiner med tilhørende sikkerhetsoppdatering. Disse skal fjerne i alt 25 sårbarheter i Microsofts programvare.

Microsoft oppgir at fem av sikkerhetsoppdateringene er kritiske. Samtlige berører Windows-produktene, men det er bare Windows 2000 som er berørt av alle fem.

Typisk vil disse oppdateringene fjerne sårbarheter som åpner for fjernkjøring av vilkårlig kode, men Microsoft har foreløpig ikke offentliggjort detaljer om de enkelte sårbarhetene.

Fem andre sikkerhetsoppdateringer regnes av Microsoft som viktige. Fire av disse berører ulike Windows-versjoner, to berører Office XP og nyere, mens én berører Exchange Server 2003.

Den ellevte oppdateringen regnes som moderat viktig og berører Windows XP, Windows Vista, samt Windows Server 2003 og 2008.

Det er trolig ingen av sårbarhetene denne gangen som berører Internet Explorer, siden Microsoft kom med en ekstraordinær sikkerhetsoppdatering til nettleseren den 30. mars. Denne oppdateringen fjernet i alt ti sårbarheter fra nettleseren.

Microsoft har utgitt foreløpig informasjon om de kommende oppdateringene på denne siden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.