Microsoft skal fjerne alvorlige sårbarheter

Forbereder oppdateringer til Windows og Office.

Microsoft kommer tirsdag i neste uke med i alt fire sikkerhetsoppdateringer til selskapets produkter. To kritiske oppdateringer berører flere Windows-produkter, mens to andre oppdateringer berører to eller flere av Microsofts Office-pakker. Én av de to sikkerhetsoppdateringene til Office anses for å være kritisk.

I alt skal sikkerhetsoppdateringene fjerne fem sikkerhetshull, hvorav flere trolig kan utnyttes av ondsinnede til å oppnå full tilgang til systemet gjennom fjernkjøring av vilkårlig kode.

I et blogginnlegg skriver Microsofts Jerry Bryant at blant sårbarhetene som fjernes, er det to som har vært offentlig kjente en stund. Den ene blir aktivt utnyttet i angrep.

Den ene finnes i Canonical Display Driver (cdd.dll), som brukes til å blande GDI- og DirectX-basert opptegning på skrivebordet. Den andre finnes i Windows Help and Support Center og ble avslørt av Google-ansatte Tavis Ormandy i juni.

Mer informasjon om de kommende sikkerhetsoppdateringene finnes her.

Bryant skriver videre at juli markerer slutten på Microsofts støtte for Windows 2000 og XP XP2. Brukerne av disse systemene anbefales å oppgradere til et operativsystem eller en servicepakke som fortsatt støttes.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.