Microsoft skal fjerne søppel fra Hotmail

Hotmail-brukere blir plaget med spam fra en mengde useriøse leverandører. Nå tar Microsoft endelig grep for å komme uvesenet til livs.

- Vi skal spammen til livs, sier Torstein Harildstad i MSN Norge i en pressemelding.

Microsofts gratis, web-baserte e-post-tjeneste har siden starten vært ansett som et yndet sted å sende e-post med sine 110 millioner registrerte brukere. Nå er det langt fra alle disse brukerne som er aktive, og når du først har registrert deg som Hotmail-bruker, er det fryktelig vanskelig å sjekke ut igjen, men likevel er det nok millioner mennesker som benytter Hotmail aktivt hver dag som får uønsket e-post i inn-boksen sin.

Det er MSN som i en internasjonal avtale går sammen med Brightmail Inc for å stoppe flommen av søppelmeldinger. Endel av disse meldingene er det mulig å blokkere allerede i dag i Hotmail, men det dukker stadig opp nye avsendere som sender alle mulige 'uimotståelige' tilbud.

Ved siden av at brukerne må bruke irriterende mye tid på å slette den uønskede e-posten, spiser den også av kapasiteten på Hotmail-kontoen som er så lav som 2 MB lagringsplass.

Brightmail er et ledende selskap på å utvikle antispam-teknologi og har i flere år registrert den enorme økningen i antall søppelmeldinger på nettet.

Les tidligere saker her:


Bare fra juli i fjor til juli i år har Brightmail registrert en enorm økning i spamfiltrene sine. Selskapet rapporte nylig at 36 prosent av 2,3 milliarder meldinger som gikk gjennom programvaren var spam, opp fra åtte prosent på samme tid i fjor, opplyser InternetNews.com.


I samarbeid med MSN skal selskapet implementere et serverbasert analyse- og filtreringssystem for å fjerne spam før den når så langt som til Hotmail-brukernes innbokser.

- Selv om det er straffbart å sende uadressert reklame som e-post til forbrukere i Norge, skjer det fremdeles ofte. Og problemet er størst fra utenlandske avsendere. Som verdens mest brukte gratis e-posttjeneste er det viktig for oss å bekjempe dette problemet. Derfor allierer vi oss med Brightmail, og håper våre brukere skal bli enda mer fornøyde. Våre kunder skal slippe å få sine e-postkasser fylt opp med meldinger de ikke ønsker, sier administrerende direktør Torstein Harildstad i MSN.no i pressemeldingen.

Systemet er kalt 'Brightmail Solution Suite' og fungerer som en brannmur som skal stoppe e-postsendinger som mailbombing, søppelpost og virus. I stedet for kun å slette mistenkelig e-post, sendes meldingene til analyse, slik at liknende meldinger kan bli stoppet i fremtiden.
Brightmail Solution Suite vil være på plass i løpet av høsten.

Også amerikanske McAfee, som i utgangspunktet skal sørge for en virusfree Hotmail, har tidligere i måneden annonsert at de har en 'SpamKiller'-programvare (til 39,95 dollar) som er kompatibel med Hotmail.

Et av problemene med slike spam-filtre er at de også fjerner e-post som slett ikke er uønsket og brukerne gjerne skulle sett havnet i innboksen. Brightmail hevder selv at systemet de benytter kun sletter 1 seriøs blant 100.000 useriøse meldinger.

Til toppen