BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft skal forske på offentlig sikkerhet

Vil øke forskningsbudsjettet med en milliard dollar.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. apr. 2009 - 11:44

Microsoft har blitt kritisert av blant annet aksjonærer for å bruke for mye penger på forskning og utvikling, sammenlignet med hva selskapet får ut av det. Likevel planlegger selskapet å øke FoU-budsjettet med ytterligere én milliard dollar, slik at det totalt ender opp med 9,1 milliarder dollar.

- Det er et dristig skritt fordi det ikke er populært blant finansanalytikere og i finansmarkedene. Men dette selskapet drives ikke av finansanalytikere eller eksterne markedet. Vi drives av å gjøre dette rette på lang sikt, sa Kevin Turner, Microsoft chief operating officer, under Microsofts Worldwide Public Safety Symposium i går. Det skriver Infoworld.

Det økte budsjettet skal hjelpe selskapet med å svare på ønsker som har resultat fra økt nettkriminalitet og naturkatastrofer.

- Det er en interessant og opportunistisk tid som lar oss gjør ting som er viktige for verden og for samfunnet, sa Turner.

Han hadde flere kunngjøring å komme med. Blant annet introduserte han Citizen Safety Architecture, som skal være en samlet ordning for markedsføring av både egne og partneres produkter for bruk av organisasjoner knyttet til offentlig sikkerhet. Dette inkluderer FusionX, en Office-basert teknologi som Microsoft har utviklet for Illinois State Police. Dette brukes til dataanalyse av etater som fokusere på å hindre terrorisme.

Selskapet tilbyr også Microsoft Intelligence Framework, som benyttes av ulike etater i USA for å dele informasjon og for å koordinere responsen på hendelser. Andre Microsoft-produkter som benyttes av slike etater er Sharepoint, Groove, Virtual Earth og Unified Communications.

Microsoft skal dessuten gi bort en løsning som kalles Cofee (Computer Online Forensic Evidence Extractor) til Interpol, som i sin tur vil distribuere den videre til alle de 187 landene som deltar i samarbeidet.

Cofee er ifølge Inforworld en USB-enhet lastet med verktøy som tjenestepersoner kan bruke til å samle inn elektroniske bevis fra datamaskinene til kriminelle.

Cofee er dog en smule omdiskutert, fordi den ikke sikrer at dataene på maskinen som undersøkes forblir uforandret. Dermed kan funnene være ubrukelige i en rettssak.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.