Microsoft skal ikke lage prosessorer

Microsofts avviser at de skal lage egne prosessorer. De er opptatt av samspill mellom komponenter.

Microsoft skal ikke lage prosessorer

Microsofts avviser at de skal lage egne prosessorer. De er opptatt av samspill mellom komponenter.

Da det ble kjent at Charles Thucker skulle lede Microsofts nye utviklingsenhet, Computer Architecture Group, startet spekulasjonene om at Microsoft skulle utvikle egne prosessorer.

Thucker har lang fartstid fra IT-bransjen og blir blant annet kreditert som medoppfinner av Ethernet og den første laserskriveren.

digi.no siterte International Herald Tribune og skrev at gruppen hans skulle jobbe med design av prosessorer og andre mikrobrikker. I et intervju med svenske Nyteknik.se, avviser imidlertid Thucker at Microsoft nå satser på å utvikle egne prosessorer.

    Les også:

– Vi har ingen planer om å designe og teste prosessorer, sier Thucker til Nyteknik.se.

De vil isteden fokusere på forskning rundt hvordan maskinvare og programvare kan jobbe optimalt sammen.

– Prosessoren er bare et element i datamaskinen, men når utviklingen går i retning av flere kjerner blir det nødvendig med mye forskning på hvordan alt annet må tilpasses de nye prosessorene. Microsoft må forstå hvordan disse forandringene kommer til å påvirke programvaren som skal kjøre på disse systemene, skriver Thucker i en skriftlig kommentar til Nyteknik.se.

Ifølge Nyteknik.se er det tre spørsmål som Thuckers forskningsgruppe skal finne svaret på:

  1. Dersom en prosessor har fire kjerner, kommer de da til å forsøke å bruke samme minne?
  2. Hvordan skal vi unngå at de ulike kjernene motarbeider hverandre når de forsøker å anvende samme tastatur, skjerm, harddisk og nettverk
  3. Hvilke flaskehalser finnes i maskinvaren når den kjører vanlig programvare, og må vi forandre maskinvare, programvare eller begge for at systemet skal fungere godt?
Til toppen