Microsoft skal knuse iPhone og Blackberry

Microsoft-sjef Steve Ballmer har kommet med et spenstig løfte om årets salg av Windows Mobile.

Microsoft skal knuse iPhone og Blackberry

Microsoft-sjef Steve Ballmer har kommet med et spenstig løfte om årets salg av Windows Mobile.

Microsoft arrangerte i forrige uke årets utgave av Most Valuable Professional Global Summit i Seattle. Under hovedtalen kom Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, med et spenstig løfte. Dette dreide seg om salget av selskapets operativsystem for mobile enheter, Windows Mobile.

- Windows Mobile, ironisk nok, vi vil selge dramatisk mer enn både Apple og Blackberry i år. Det er ironisk, og de fleste vet ikke dette, sa Ballmer og nevnte i den forbindelse blant annet kommende Windows Mobile 7. Windows Mobile 6.1 ble sluppet tidligere denne måneden.

    Les også:

Løftet er interessant, når man også husker Ballmers uttalelser om iPhone for omlag et år siden. Da sa han i et intervju med USA Today at iPhone aldri ville få markedsandeler av betydning i mobilmarkedet, i beste fall 2 eller 3 prosent. Samtidig sa han at Windows Mobile selv ville kunne få en andel på mellom 60 og 80 prosent, ikke bare av smarttelefonmarkedet, men av det totale mobiltelefonmarked på 1,3 milliarder enheter i året.

I tredje kvartal i fjor passerte iPhone-salget i Nord-Amerika det totale salget av Windows-mobiler i samme område, ifølge tall fra Canalys. I fjerde kvartal i fjor hadde RIM med Blackberry 42 prosent av markedet for operativsystemer til smarttelefoner. Apple med iPhone 27 prosent, mens Microsoft og Windows Mobile hadde 21 prosent. Nord-Amerika er den regionen hvor Windows Mobile har høyest markedsandel.

Globalt var Windows Mobile større enn Apple og RIM. Microsoft hadde i fjerde kvartal i fjor en markedsandel på 12 prosent, RIM hadde 11 prosent, mens Apple hadde 7 prosent andel i markedet for operativsystemer for smarttelefoner. På topp lå likevel Symbian med 65 prosent, mens Linux hadde en markedsandel på 5 prosent.

Til toppen