Microsoft skal også utfordre Youtube

Microsoft skal også utfordre Youtube

Internett-tjenesten Youtube er blitt USAs nye TV-kanal. Nå planlegger Microsoft trolig en konkurrent.

I 2004 og 2005 var det Google alle skulle kopiere. Nå er det video-tjenesten Youtube og sosialnettverk-tjenesten MySpace.

    Les også:

Muligheten for enkelt å dele ut og se på video har gjort Youtube til en stormsuksess. Mange lager derfor konkurrerende tjenester, og nå ser Microsofts også ut til å kaste seg inn i denne kampen.

Nettstedet har fått navnet Soapbox, eller såpeboks på norsk. Den er foreløpig kun i intern beta. Dersom man prøver å gå inn på adressen får man i skrivende stund bare denne meldingen:

Connection to this site has been restricted to corpnet only.

Når den er klar for en åpen beta, vil den trolig finnes på denne adressen: http://soapbox.msn.com.

Ifølge nettstedet Liveside.com vil den nye tjenesten blant annet ha støtte for at man kan laste opp opptil 100 megabyte store filmer i nesten hvilket som helst format. Filmsnuttene skal kunne tagges og kategoriseres, det skal være mulig å se en film samtidig som man leter etter en annen og man skal kunne sette opp tjenesten sammen med en etablert Windows Live Space-profil. I tillegg skal det være mulig å sette opp en personlig RSS-feed og man skal kunne innlemme videosnuttene i egen blogg eller på eget nettsted.

Liveside.com mener at tjenesten vil bli tilgjengeliggjort som en offentlig beta i løpet av de nærmeste ukene.

Til toppen