Microsoft skal samarbeide med XenSource

Microsoft og XenSource skal samarbeide om virtualiseringsløsninger for Longhorn Server.

Microsoft skal samarbeide med XenSource

Microsoft og XenSource skal samarbeide om virtualiseringsløsninger for Longhorn Server.

Microsoft annonserte i går et samarbeid med åpen kildekodeselskapet XenSouce, som er mest kjent for virtualiseringsløsninger Xen. Denne løsningen er inkludert i og støttet av mange Linux-distristribusjoner.

De to selskapene skal i fellesskap utvikle teknologi som skal tilby interoperabilitet mellom Linux-plattformer med Xen-støtte og Windows Server-virtualisering basert på Microsofts nye Windows hypervisor-teknologi.

Resultatet av samarbeidet skal gi en kraftigere og mer fleksibel virtualiseringsløsning på tvers av kundenes maskinvareinfrastruktur og operativsystemmiljøer.

XenSource har tidligere lisensiert Microsoft Virtual Hard Disk-formatet for å kunne støtte Microsofts virtualiseringsteknologier.

- Vi er glade for å samarbeide med Microsoft som en utviklingspartner og for å levere virtualiseringsløsninger med interoperabilitet, sier Peter Levine, president og administrerende direktør for XenSouce i en pressemelding.

- Gjester med Xen-støtte vil kunne kjøres sømløst på XenEnterprise, og, som et resultat av denne avtalen, vil Xen-tilpassede Linux-gjester også kunne kjøres på virtualiseringsløsningen i Windows Server. XenSource vil også levere ytterligere produkter basert på teknologien som utvikles i fellesskap, sier Levine.

XenEnterprise, en kommersielt lisensiert versjon av Xen-hypervisoren, skal lanseres i tredje kvartal av 2006.

Microsoft skal på sikt tilby teknisk støtte for problemer knyttet til interoperabiliteten med Linux-gjestesystemer med Xen-støtte, gjennom selskapets vanlige supportprosess.

Microsoft forventer å kunne tilby en betautgave av Windows Server Virtualization innen slutten av 2006, samt å gjøre løsningen klar for produksjon (RTM) innen 180 dager av RTM-perioden til Windows Server "Longhorn". Det er forventet at Longhorn vil lanseres i slutten av 2007.

Bortsett fra bedre støtte for å kjøre Linux med Xen-støtte på virtualiseringsløsning til Longhorn Server, vil ikke brukerne av fri programvare dra særlig nytte av denne avtalen, i hvert fall på kort sikt. Alt den innebærer, vil bli kommersielt lisensiert.

Til toppen