Microsoft skal samarbeide med XenSource

Microsoft skal samarbeide med XenSource

Microsoft og XenSource skal samarbeide om virtualiseringsløsninger for Longhorn Server.

Microsoft annonserte i går et samarbeid med åpen kildekodeselskapet XenSouce, som er mest kjent for virtualiseringsløsninger Xen. Denne løsningen er inkludert i og støttet av mange Linux-distristribusjoner.

De to selskapene skal i fellesskap utvikle teknologi som skal tilby interoperabilitet mellom Linux-plattformer med Xen-støtte og Windows Server-virtualisering basert på Microsofts nye Windows hypervisor-teknologi.

Resultatet av samarbeidet skal gi en kraftigere og mer fleksibel virtualiseringsløsning på tvers av kundenes maskinvareinfrastruktur og operativsystemmiljøer.

XenSource har tidligere lisensiert Microsoft Virtual Hard Disk-formatet for å kunne støtte Microsofts virtualiseringsteknologier.

- Vi er glade for å samarbeide med Microsoft som en utviklingspartner og for å levere virtualiseringsløsninger med interoperabilitet, sier Peter Levine, president og administrerende direktør for XenSouce i en pressemelding.

- Gjester med Xen-støtte vil kunne kjøres sømløst på XenEnterprise, og, som et resultat av denne avtalen, vil Xen-tilpassede Linux-gjester også kunne kjøres på virtualiseringsløsningen i Windows Server. XenSource vil også levere ytterligere produkter basert på teknologien som utvikles i fellesskap, sier Levine.

XenEnterprise, en kommersielt lisensiert versjon av Xen-hypervisoren, skal lanseres i tredje kvartal av 2006.

Microsoft skal på sikt tilby teknisk støtte for problemer knyttet til interoperabiliteten med Linux-gjestesystemer med Xen-støtte, gjennom selskapets vanlige supportprosess.

Microsoft forventer å kunne tilby en betautgave av Windows Server Virtualization innen slutten av 2006, samt å gjøre løsningen klar for produksjon (RTM) innen 180 dager av RTM-perioden til Windows Server "Longhorn". Det er forventet at Longhorn vil lanseres i slutten av 2007.

Bortsett fra bedre støtte for å kjøre Linux med Xen-støtte på virtualiseringsløsning til Longhorn Server, vil ikke brukerne av fri programvare dra særlig nytte av denne avtalen, i hvert fall på kort sikt. Alt den innebærer, vil bli kommersielt lisensiert.

Til toppen