Microsoft skal selge norsk Biztalk-løsning globalt

Først i Norden med produkt i Azure Marketplace.

Microsoft skal selge norsk Biztalk-løsning globalt
AIMS for Biztalk er det første norske produktet som tilbys gjennom Microsofts Azure Marketplace. Bilde: AIMS Innovation

Det vesle, norske selskapet AIMS Innovation har de siste årene fått flere internasjonale kontrakter med selskapets løsning for sanntidsovervåkning av Microsoft Biztalk. Men nå satser selskapet på mer drahjelp fra Microsoft.

Storkontrakt: – Vårt definitive gjennombrudd i USA

Azure Marketplace

I forrige uke ble AIMS for Biztalk, som produktet heter, gjort tilgjengelig via Microsofts Azure Marketplace. Ifølge AIMS Innovation er selskapet det første i Norden som tilbyr et produkt på denne måten. Produktet bruker teknologi for mønstergjenkjenning til å forutse driftsproblemer.

Til digi.no forteller administrerende direktør Ivar Sagemo at årsaken til at AIMS er først ute, kan være at selskapet fra før hadde en nesten ferdigstilt programvare som kunne brukes. Men den var tidligere blitt lagt på is fordi selskapet ikke opprinnelig hadde så mye tro på denne distribusjonsløsningen.

– Det er nok mange i økosystemet til Microsoft som har vært veldig i villrede. Det var ingen tydelig retning fra Microsoft før i juli i år. For oss var det da bare en liten investering som gjensto, sier Sagemo.

– Det er nå helt tydelig at det ikke bare er ord fra Microsoft, men også et engasjement for å pushe partnernes løsninger, sier han.

Les også: AIMS fikk plass i Microsofts prestisjeprogram

Norge først

Sagemo forteller at Microsoft Norge skal sette seg ned og se på kundelisten for Biztalk i Norge for å se hvilke kunder som kan være aktuelle for løsningen til AIMS.

Ivar Sagemo
Ivar Sagemo leder AIMS Innovation, som har hovedkontor i Oslo. Bilde: AIMS Innovation
– Det kan skape mersalg for Microsoft på deres plattform, sier Sagemo. Han tror det i Norge vil være et sted mellom 10 og 40 potensielle kunder, men mange flere i andre deler av verden.

Etter Norge har AIMS Innovation tenkt å gå etter det amerikanske østkystmarkedet, via Microsofts kontor i New York. Mange Fortune 500-selskaper har sine hovedkontor på østkysten av USA.

En drøy uke etter at AIMS for Biztalk ble gjort tilgjengelig via Azure Marketsplace, vet ikke Sagemo helt hvordan satsningen har gått.

– Utfordringen er at vi ikke får noen rapporter fra Microsoft før det har gått en måned. Men vi ser likevel en del oppmerksomhet fra dette, forteller han.

Les mer: «Frykter» å bli kjøpt opp