Microsoft skal selge TV og film via Xbox

Microsoft skal selge TV og film via Xbox

Microsoft avslører nå at de har laget seg en helt ny vei til kundene - og for å gi Apple ny konkurranse.

Ideen er ikke ny og Sony har lovet det sammen, men nå avduker Microsoft en ny front i sitt angrep på Apple og deres iTunes/iPod-kombinasjon.

Apple fikk først i gang musikksalget over nett og så fikk de TV-selskapene til å gi etter og la Apple selge TV-serier til iTunes-kunder.

Og nå kommer Microsoft etter - og gjennom en annen kanal. Microsoft skal begynne å selge TV-serier til Xbox 360-eiere i et forsøk på å fravriste Apple kundene, skriver Wall Street Journal.

Satsningen er ment for å møte Apple, men det er kanskje de kommersielle TV-kanalene verden over som ofte har amerikanske TV-serier som lokomotiover som har mest å frykte.

Salget starter senere i november, men foreløpig som alt annet salg av amerikanske TV-serier og filmer. Xbox 360-eiere vil kunne både kjøpe til odel og eie eller leie film og TV-seriene. Microsoft lover å tilby populære serier som CSI, Star Trek og filmer som Mission Impossible 3.

"Det jobbes med lanseringer i flere markeder", svarer Silje Thoresen, markedsansvarlig for Xbox 360 hos Microsoft Norge, diplomatisk på digi.nos spørsmål om Microsoft vurderer å tilby det samme i Norge.

Til toppen