BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft skal slutte å oppdatere gammel IE

Brukerne må snart ta i bruk siste versjon.

Livsløpet til Internet Explorer nærmer seg slutten. På nyere Windows-utgaver er det snart bare IE11 som støttes.
Livsløpet til Internet Explorer nærmer seg slutten. På nyere Windows-utgaver er det snart bare IE11 som støttes. Illustrasjon: digi.no og Flickr/Hefin Owen (CC BY-SA 2.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. nov. 2015 - 09:18

Mange bedrifter har investert i systemer som avhenger av de benytter Internet Explorer (IE). Ofte benytter de da også en eldre IE-versjon enn den aller nyeste, IE11.

Den 12. januar 2016 innfører Microsoft en lenge varslet endring. Selskapet vil fra da av kun støtte den aller nyeste utgaven av Internet Explorer som er tilgjengelig for de Windows-utgavene som fortsatt støttes.

Dette innebærer for eksempel at den eneste IE-utgaven til Windows 7 og 8.1 som Microsoft fortsatt kommer til å gi ut sikkerhetsoppdateringer til, er IE11.

Unntakene

Men Microsoft støtter mange flere Windows-utgaver enn dette, og til flere av dem tilbys ikke IE11. Den nyeste utgaven av Internet Explorer til for eksempel Windows Embedded for Point of Service (WEPOS) er IE7, og IE7 for WEPOS vil støttes så lenge WEPOS støttes.

Det samme på serversiden. Den nyeste IE-utgaven til for eksempel Windows Server 2008 SP2 er IE9. Også denne vil bli støtte videre.

Hele oversikten finnes på denne siden.

IE11 leveres også med Windows 10. Derfor bør ikke behovet for spesifikk Internet Explorer-funksjonalitet være årsaken til at brukere av Windows 7 og 8.1 ikke oppgraderer til Windows 10, noe Microsoft ønsker at de fleste skal gjøre.

Forbedret Enterprise Mode

Windows 10 er utstyrt med det som kalles for Enterprise Mode, som skal gjøre det enklere for brukere å veksle mellom gammeldagse bedriftsapplikasjoner som krever Internet Explorer, og moderne webinnhold som ikke fungerer i Internet Explorer.

Selv om Internet Explorer 11 er en relativt ny nettleser – den kom i oktober 2013 – så kan den også opptre som langt eldre utgaver. I alt har den seks ulike dokumentmoduser, hvor den emulerer renderingmotorene til henholdsvis IE5, IE7, IE8, IE9, IE10 og IE11. Med Enterprise Mode kan man kontrollere hvilken modus som skal brukes sammen med hvilket innhold.

Det er også slik at den nyeste nettleseren i Windows 10, Microsoft Edge, kan konfigureres slik med at IE-avhengig innhold faktisk blir åpnet i IE11. Denne uken kunngjorde Microsoft at Enterprise Mode for Internet Explorer 11 nå kan åpne moderne websider i Edge.

Nytt er også Enterprise Mode-støtte for at HTTP-portnummer er i URL-ene. Dette støttes nå for øvrig også i IE11 for Windows 7 og 8.1 også.

Dette og flere andre nyheter knyttet til Internet Explorer og bakoverkompatibilitet, er omtalt i dette blogginnlegget. Konklusjonen til Microsoft er at det stadig blir enklere å oppgradere til IE11 og dermed også Windows 10.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.