FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft skal ta IP-telefoni-markedet

Microsoft kjøper Teleo, og er dermed offisielt med i kampen om IP-telefoni.

31. aug. 2005 - 09:09

Microsoft har i flere år jobbet med sin strategi for tale over Internett (VoIP), og nå er de klare for å komme ut av skapet med en storoffensiv, meldte nylig analyseselskapet IDC.

Det ser ut som om IDC hadde helt rett, både når det gjaldt strategien og timingen.

Microsoft har nå kjøpt amerikanske Teleo, et lite privateid selskap som hadde laget et program for IP-telefoni.

For to måneder siden kjøpte Yahoo Dialpad. Dermed ser både Yahoo og Microsoft ut til å utvide sine lynmeldingstjenester til fulle telefonitjenester.

Trolig skal Teleo-teknikken legges inn i Messenger, men akkurat hva Teleo-oppkjøpet skal tilføre Microsoft og deres MSN-program er uklart - MSN støtter lar brukere både tekste, snakke og gjennomføre video-samtaler.

For en uke siden lanserte dessuten Google en tjeneste som heter Google Talk, som lar folk snakke sammen mellom PC-er.

Fra før av har Microsoft svært stor utbredelse av sin MSN Messenger-tjeneste, for utveksling av lynmeldinger. En versjon kommer ferdiginstallert med Windows.

Skype har hatt vannvittig suksess med sin telefonitjeneste, men ligger likevel milevis etter MSN Messenger i utbredelse. Skype har fått mange nykommere som utfordrere, men dette er antagelig en langt mer alvorlig trussel.

Denne tjenesten lar også brukerne starte lydsamtaler med andre brukere, men ikke ringer vanlige telefoner eller mobiltelefoner.

Teleos telefonitjeneste skal nå bygges inn MSN Messenger, og skal dermed åpne hele telenettet for samtaler fra Messenger.

Brooke Richardson, en produktsjef i MSN, sier ifølge Financial Times at selskapet ennå ikke har bestemt seg for hvordan de vil ta betalt for tjenesten, men at de vurderer både abonnementsmodell, betaling for bruk og å knytte reklame til tjenesten.

På Teleos hjemmeside ligger det nå en beskjed om at selskapet er kjøpt av MSN, og at tjenesten ikke vil videreføres for betatesterne.

Beskjeden forteller tydelig at MSN planlegger å utvide sin Messengerr-tjeneste til full telefonitjeneste.

Teleos tjeneste fungerer sammen med Microsofts Internet Explorer og Outlook, slik at man kan klikke for å ringe alle telefonnummere som dukker opp på skjermen, enten det opptrer på en nettside eller i en e-post.

Teleos tjenester planlegges integrert i kommende versjoner av MSN-tjenester, særlig Messenger.

digi.nos redaktør Einar Ryvarden spurte nylig i en kommentar "Hvorfor presser ikke Microsoft ut Skype?". Nå har Microsoft gitt sitt svar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.