Microsoft skal tette 22 sikkerhetshull

Windows Server 2008 R2 er hardest rammet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. aug. 2011 - 14:26

Microsoft kommer med i alt 13 nye sikkerhetsoppdateringer på tirsdag i neste uke. Oppdateringene vil fjerne i alt 22 sikkerhetshull i selskapets programvare.

Den trolig viktigste av oppdateringene berører ifølge Microsoft Internet Explorer. Denne fjerner ett eller flere sikkerhetshull som åpner for fjernkjøring av vilkårlig kode i IE6 og nyere.

Microsoft fjerner dessuten én eller flere kritiske sårbarheter fra Windows Server 2008 og nyere. Den samme sikkerhetsoppdateringen skal også utgis til Windows Server 2003, men den anses ikke som kritisk.

Ni av sikkerhetsoppdateringene anses som viktige av Microsoft, mens de to siste bare anses som moderat viktige.

Disse ni sikkerhetsoppdateringene fjerner sårbarheter som kan åpne for fjernkjøring av vilkårlig kode, forhøyede privilegier, tjenestenekt og avsløring av potensielt følsom informasjon.

Samtlige Windows-versjoner er berørt av noen av disse sårbarhetene. I størst grad gjelder dette Windows Server 2008 R2. Det gis ut i alt ni sikkerhetsoppdateringer til denne utgaven, inkludert de to kritiske som er nevnt tidligere i saken.

Det eneste Office-produktet som er berørt denne gangen, er Visio 2003 SP3 og nyere.

I tillegg vil det fjernes sårbarheter i Visual Studio 2005 SP1, Report Viewer 2005 SP1 og Chart Control for Microsoft .NET Framework 3.5 SP 1.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.