Microsoft skal tilby mobildata til Windows 10

Kommer med eget SIM-kort.

Microsoft skal tilby mobildata til Windows 10
Windows 10-appen som avslører det meste om tjenesten, er allerede tilgjengelig i Windows Store. Bilde: digi.no

Microsoft skal tilby et eget SIM-kort til Windows 10-enheter som skal gjøre det mulig å forhåndskjøpe tilgang til mobildata ved hjelp av Microsoft-kontoen, uten å måtte ha et fast abonnement eller å forplikte seg til noe langsiktig.

Dette opplyser Microsoft i en ny app som nå er tilgjengelig i Windows Store. Ifølge informasjonen som følger med appen, er den tilhørende tjenesten nå tilgjengelig i Frankrike, Storbritannia og USA.

Ikke lansert

Ifølge The Verge, som har oppdaget appen, har Microsoft ennå ikke kunngjort noen planer for tjenesten, så hva den vil koste og hvor den etter hvert vil tilbys, er ukjent. Men Microsoft selv opplyser i forbindelse med appen at tjenesten gir tilgang til landsdekkende mobilnett i de landene den tilbys.

Microsoft må nødvendigvis samarbeide med minst én av nettverkseierne i hvert av landene som tjenesten skal tilbys. I første omgang ser det ut til at tjenesten kun kan brukes lokalt, altså ikke på tvers av landegrensene. Men Microsoft lover at internasjonal roaming snart skal bli tilgjengelig.

For øvrig tilbyr også Apple et eget SIM-kort med tilhørende, internasjonal mobildatatjeneste til iPad.