Microsoft skal utfordre iPhone med «Pink»

Utvikles i samarbeid med amerikansk mobiloperatør.

Microsoft skal utfordre iPhone med «Pink»

Utvikles i samarbeid med amerikansk mobiloperatør.

Mens iPhone og den Android-baserte G1-mobilen stadig vekker begeistring, virker det som om de mer etablerte leverandørene av mobilsystemer sliter med å komme seg ut av sengen de ble tatt på da iPhone i sin tid ble introdusert. Løftene om fornyelse har til nå vært svært forsiktige.

Nå kan det se ut som om i alle fall Microsoft er i ferd med å ta opp hansken og svare på utfordringen fra nykommerne.

I en artikkel publisert i går, skriver vanligvis så velinformerte Wall Street Journal at Microsoft er i samtaler med mobiloperatøren Verizon Wireless om å lansere en multimediemobil med berøringsskjerm som skal selges gjennom Verizon. Den skal komme i salg tidlig neste år. Hensikten med mobilen er å utfordre Apples iPhone. Det forteller ikke-navngitte kilder til den amerikanske avisen.

Prosjektet, som skal ha fått kodenavnet «Pink», sikter mot å produsere en mobiltelefon som vil utvide Windows Mobile-operativsystemet med ny funksjonalitet. Det vil også knyttes til Microsofts nye Windows Marketplace for Mobile.

Microsoft skal også være involvert i designen av maskinvaren, men den vil produseres av en tredjepart.

Microsoft og Verizon har fra før et partnerskap knyttet til søk og annonsering. De to selskapene skal ifølge Wall Street Journals kilder ha jobbet med Pink-prosjketet i flere måneder.

Verizon ser dog ut til å spille på flere hester og har vært i samtaler med Apple om videresalg av flere Apple-produkter. AT&Ts eksklusive rett til å selge iPhone i USA utløper i 2010.

Verizon Wireless er et selskap som eies i fellesskap av Verizon Communications og Vodafone Group.

Ryktene om Microsoft «Pink» er ikke akkurat nye. Allerede i fjor kom det rykter om at et mobilprodukt fra Microsoft med dette navnet, og som kombinerte Windows Mobile med Zune-funksjonalitet, ville bli vist fram under Consumer Electronics Show i januar i år, men det skjedde jo ikke.

    Les også:

Til toppen