BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft skrinlegger ny samlepakke

Microsoft hadde planer om å samle og integrere sine administrasjonsverktøy, men har nå begravd planene.

20. apr. 2005 - 09:25

Microsoft har det siste året forsterket sine systemer for administrasjon av servere og klienter, for fokusen på kostandene av dette er høy.

Men Microsoft dropper nå planene om å lage en samlepakke som deler og samler informasjon for å effektivisere og forenkle driften. Det er slike samlepakker konkurrentne tilbyr - CA Unicenter, IBM Tivoli og HP Openview er totalløsninger som skal gi samlede bilder av situasjonen.

Men nå har Microsoft droppet planene om å slå sammen Systems Management Server (SMS) 2003 og den nye Microsoft Operations Manager (MOM) 2005 til en fellespakke, skriver Cnet.

Pakken skulle ha hett System Center og etterhver samlet fem eller seks av Microsofts programpakker, men Microsoft skrinla planene etter å ha snakket med kundene.

Kundene fortalte Microsoft at de var opptatt med å lære seg og ta i bruk den nye MOM og ikke var interessert i å gjøre nye investeringer.

Nyheten kom under en presentasjon i USA der Microsoft avduket noen av sine planer fremover for sine administrasjonsverktøy. Det kommer en ny versjon av SMS i første halvdel av 2007. Den skal inneholde et tillegg til Windows som heter Network Access Protection. Tillegge skal løse det nå dyrere ekstra-systemer gjør, nemlig å sjekke at maskiner har oppdatert sikkerhet etterhvert som de blir logget på.

Microsoft planlegger også et nytt rapport-verktøy kalt System Center Reporting Manager som skal samle informasjon fra SMS, MOM og Active Directory. Dette verktøyet kommer i i salg til høsten

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.