BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft slanker IE 5.0

Under en intern utviklerkonferanse i forrige uke, fortalte representanter for Microsoft at den nye minimumsutgaven av Internet Explorer ikke vil inneholde noen virtuell Java-maskin. Netscape vil kjøre et helt annet opplegg.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. apr. 1998 - 13:02

Ifølge PC World Online, forteller flere deltakere ved konferansen at Microsoft kommer til å gjøre IE 5.0 svært enkel å skreddersy, gjennom å la brukerne selv velge hvilke elementer man ønsker å inkludere i nettleseren. Et av disse elementene som Microsoft vil la brukerne selv bestemme om de vil laste ned eller ikke, er Java Virtual Machine (JVM).

Den første betautgaven av IE 5.0 ventes å komme i løpet av få uker, men utgivelsesdatoen for den endelige versjonen er ikke avgjort ennå.

Den selektive nedlastingen av IE 5.0 vil ikke bare påvirke sluttbrukerne, men også utviklere som skriver applikasjoner som gjør utstrakt bruk av Internet Explorer, blant annet ved å bygge nettleseren inn i sine egne programmer. Utviklerne kan ved å velge kun de komponentene som applikasjonen bruker, redusere den totale størrelsen på applikasjonen.

Ifølge Wired News, vil kunder som bruker den slankeste utgaven av IE 5.0, bli spurt om de ønsker å laste ned JVM, hvis de surfer innom et nettsted som bruker Java.

Hvis Microsoft gjennomfører dette opplegget, vil man etter hvert finne et stort antall installerte nettlesere som ikke støtter Java. Årsaken er at mange brukere ikke kommer til å installere mer programvare enn det som er ferdig installert i maskinen. En av årsakene til dette, er at de enkelte komponentene vil være temmelig store. Ifølge Wired News tar en JVM flere megabytes, noe som tar langt tid å laste ned over et 28,8k modem. De aller fleste kobler seg fortsatt til Internett via modem.

Netscape, derimot, vil fortsatt inkludere en JVM, men brukerne skal fra og med neste versjon av Navigator kunne installere JVM-er fra tredjepartsleverandører.

- Brukerne har da muligheten til å velge den JVM de foretrekker, sier Jonathan Coor, produktsjef for Navigator hos Netscape, til Wired News.

Enkelte utviklere Wired News har snakket med, håper at Microsoft vil åpne for det samme i forbindelse med at JVM-en vil være adskilt fra resten av IE 5.0. Men de fleste frykter at Microsoft kommer til å kutte Java helt ut.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.