Microsoft slipper inn norske tyvstartere

Snart kommer Windows Media Center for stue-PCer på norsk. Også de som har tyvstartet får norsk TV-guide.

Snart kommer Windows Media Center for stue-PCer på norsk. Også de som har tyvstartet får norsk TV-guide.

Deler av den norske PC-bransjen venter spent på Microsofts lansering av den norske versjonen av Windows Media Center. Denne spesialversjonen av Windows gir enkle menyer for å spille av og ta opp musikk, TV og video.

Dermed åpner stua seg som et helt nytt marked for PC-bransjen. Salget av såkalte stue-PC-er er forlengst i gang i flere land, men her i Norge har det stått på en norsk versjon. Det er mulig å ta i bruk den engelske versjonen slik mange gjør med vanlig Windows, men denne mangler en kritisk komponent: Den norske TV-guiden.

Microsoft har lenge lovet en norsk versjon av Media Center med en norsk TV-guide i løpet av høsten. Microsofts produktsjef Fredrik Gørrissen vil ikke røpe noe, men sier at det i praksis er ikke så mye igjen av høsten og indikerer altså lansering før julesalget starter.

Men han røper en ting: IT-ivrige bruekre kan risikofritt tjuvstarte og enten bygge om en PC eller lage seg sin egen Media Center-maskin. For nettbuikkene selger både Media Center Edition og Microsofts fjernkontroll med infra mottaker.

- Brukere av den engelske versjonen vil kunne ta i bruk den norske TV-guiden og de andre norske tjenestene når vi lanserer, forteller Gørrissen til digi.no.

Men brukere får ikke oppgradere sin engelske versjon til norsk.

Gørrisen har bare en advarsel: Ikke alle TV-kort fungerer mot Media Center og peker digi.no til
denne listen over testede komponenter hos Microsoft.

Media Center koster rundt 1200 kroner mens fjernkontrollen koster 400 kroner.

Til toppen