Microsoft slipper trolig Hyper-V i dag

Microsofts nyeste virtualiseringsløsning vil trolig komme to måneder før tiden.

Microsoft slipper trolig Hyper-V i dag

Microsofts nyeste virtualiseringsløsning vil trolig komme to måneder før tiden.

Microsoft har tidligere sagt at hypervisoren Hyper-V først skal lanseres i slutten av august, men ifølge flere amerikanske kilder, blant annet IDG News Service, er det ventet at lanseringen vil skje allerede i dag.

Hyper-V er et virtualiseringslag som legges inn mellom maskinvaren og gjesteoperativsystemene, slik at man ikke lenger behøver å ha et vertsoperativsystem på maskinen. Microsoft slapp en lanseringskandidat til Hyper-V i mars.

Opprinnelig skulle Hyper-V også ha fulgt med Windows Server 2008, men selskapet ble ikke ferdige med løsningen i tide. Dette til tross for at det underveis ble kuttet vekk flere egenskaper, inkludert støtten for live migrering, utvidelse av ressurser som lagring, nettverk, minne og prosessor mens systemet er i drift, i tillegg til at antallet logiske prosesseringsenheter som støttes er begrenset til 16 i stedet for 64, som var det opprinnelige målet.

Én prosesseringsenhet er det samme som en prosessorkjerne. Den første versjonen av Hyper-V vil dermed støtte inntil fire prosessorer med fire kjerner hver.

Microsoft har ikke bekreftet lanseringstidspunktet, men en representant for selskapets PR-selskap skal i en e-postmelding invitert amerikansk presse til en produktmilepæl i dag.

    Les også:

Til toppen