Microsoft sliter med Office-utleie

En rekke ASP-selskaper bygger fremtiden på å leie ut Microsoft Office, men nå innrømmer Microsoft problemer.

En rekke ASP-selskaper bygger fremtiden på å leie ut Microsoft Office, men nå innrømmer Microsoft problemer.

Ny teknologi og ny lisenstype gjør det mulig å leie Office over nettet. I stedet for å kjøpe lisenser og ha egne servere, kan man nå leie Office og telelinjer i kortere eller lengre perioder - såkalt ASP-drift.

Blant annet var Telecomputing¨og Telenor Bedrift AS med sin Login-tjeneste svært tidlig ute med å tilby leie av Office. Men nå innrømmer Microsoft at salget går tregt. Selskapet forteller nyhetstjenesten Zdnet at de har gitt 20 ASP-selskaper lov til å leie ut Office, men kundene har ikke strømmet til. De er nervøse for å sende og lagre filene sine eksternt, samtidig som kostnaden for å leie telelinjer ofte blir høy, forteller Microsoft. - Mange av våre kunder sier at det ikke er noen stor verdi i å leie Office for dem. Bare i noen få nisjer har responsen vært bra, sier Dwight Krossa, sjef for hosting-tjenester hos Microsoft til Zdnet.


Microsoft sier at utleie av Office fungerer bra på offentlige terminaler på for eksempel flyplasser eller hoteller.
- Vi advarer nå ASP-er som vil leie ut Office om at det er mest etterspørsel i enkelte nisjer. Dette er ikke noe massemarked-produkt, sier Krossa til Zdnet.

Her i Norge melder ASP-selskapene om pen vekst, men tallene er fremdeles lave. Da digitoday.no tok en ringerunde i mai i år, rapporterte de forskjellige selskapene bare noen tusen brukere hver. Les den sterke troen på ASP-markedet: Sterk vekst i ASP-markedet

IDC-analytiker Dan Kusnetzky påpeker at Microsoft leter etter nye omsetningsmodeller for å erstatte salget av Office-oppgraderinger. Nyhetene fra en Office-versjon til neste blir stadig mindre.

Til toppen