Microsoft smittet kunder med virus

En rekke amerikanske kunder som ville ha hjelp fra Microsoft fikk en stygg bonus på kjøpet.

Microsoft Corporation innrømmet i går at de kan ha smittet en rekke kunder med virus. Det er ikke kjent hvor mange kunder som er rammet.

Amerikanske kunder som hadde kjøpt de dyreste support-tjenestene, Premier Support og Microsoft Gold Certified Partners, kan ha blitt smittet med det såkalte Funlove-viruset. Et antall filer på serveren som betjente kundene var smittet og infiserte kunder som lastet dem ned, skriver amerikanske medier.

Microsoft varslet kundene sent på mandag amerikansk tid. Foreløpig sier Microsoft til amerikanske medier at de ikke kjenner til noen problemer hos kunder. Selskapet stopper nedlastningen fra den aktuelle serveren og åpner den først igjen i dag.
Funlove:
Funlove rammer Windows 95/98 og NT-maskiner. Smitter alle .exe, scr (skjermsparer), OCX (ActiveX-fil) lokalt og i tilkoblet nettverk. På NT ødelegger viruset sikkerheten, mens under Windows 95/98 omstarter viruset maskinene.
Kilde: CA Virus Information Center

Microsofts systemer skal normalt stoppe virus, særlig eldre virus som Funlove. Viruset ble kjent blant annet fordi det infiserte Dells produksjonssystemer i november 1999 og fulgte med maskiner selskapet sendte ut til kunder. I januar sendte Hewlett-Packard skrive-drivere med Funlove-viruset til et antall kunder.
Til toppen