BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft snart klar med CRM-pakke

Microsoft-sjef Steve Ballmer skulle ha gitt Siebel, Oracle og mange andre en ny konkurrent før jul, men nå blir det en liten utsettelse.

19. des. 2002 - 09:41

Det er lenge siden Microsoft lanserte et helt nytt server-produkt, men nå er Microsoft CRM 1.0 snart i salg.

Markedet for systemer som administerer kunder og styrer salgsarbeidet (CRM) er et av de heteste markedene om dagen, noe som også har fått programvaregiganten Microsoft til å satse. Microsoft har kjøpt flere systemer for regnskap - Great Plains og danske Navision - men CRM-pakken har selskapet skrevet selv fra bunnen av.

Les også:

CRM 1.0 skulle egentlig vært lansert før jul, men noen mindre forsinkelser utsetter lanseringen til januar eller februar, forteller produktsjef Holly Holt til Cnet.com.


Europeiske og norske konkurrenter får lov til å holde på i fred frem til september neste år, da kommer den internasjonale versjonen av CRM 1.0. Men kanskje de ikke trenger å skjelve i buksene over den første versjonen. Microsoft har ofte lansert nye produkter som først ikke er så imponerende, men så forbedret dem sterkt i påfølgende versjoner.

Analyseselskapet Yankee Group har tatt CRM 1.0 nærmere i øyesyn og mener pakken blant annet er svak på arbeidsflyt, muligheten til å delegere arbeidsoppgaver. Pakken er også foreløpig ikke så godt integrert mot Microsofts mange andre produkter.

Den første versjon vil bare være koblet til Great Plains og vil koste mellom 2000 og 10.000 kroner per bruker. Senere kommer det versjoner koblet til Navision-produktene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.