Microsoft snikstarter Vista-salget i Norge

Bedrifter og private som kjøper PC i høst og i vinter, kan få Vista-oppgradering nærmest på kjøpet.

Microsoft snikstarter Vista-salget i Norge

Bedrifter og private som kjøper PC i høst og i vinter, kan få Vista-oppgradering nærmest på kjøpet.

Etter mange og lange utsettelser ser det nå ut til at Vista kommer i salg i løpet av november. Dette gjelder dog bare de engelske versjonene beregnet for bedriftsmarkedet, Vista Enterprise og Vista Business. Versjonene for privatmarkedet kommer på engelsk i januar. digi.no har tidligere skrevet at de norske versjonene er klare til salg i februar.

    Les også:

Lanseringen rundt juletider skaper en spesiell situasjon for PC-bransjen, for både blant bedriftskundene og privatkundene er jul og slutten på året shoppingtid.

PC-bransjen har derfor vært redd for at mange kunder skal utsette innkjøpene til etter jul for å få maskiner med Vista, noe som ville torpedere salget i fjerde kvartal.

Microsoft har tidligere hatt en løsning og det har lenge gått rykter om at de også skal bruke den for Vista: Man begynner på et tidspunkt å dele ut «tilgode-lapper» til kunder som kjøper maskiner nå. «Kjøp nå og få Vista-oppgraderingen gratis når Vista kommer i salg» er budskapet.

Microsoft Norge røpte i natt at denne ordningen kommer i gang allerede torsdag 26. oktober, og at den varer til 15. mars 2007.

En PC-leverandør som er med på ordningen, forteller til digi.no at de er usikre hvor viktig dette er, men er likevel glade for å ha ryddet dette eventuelle problemet av veien.

Microsoft hadde trolig ikke noe valg og må begynne ganske snart. For vi er snart inne i november og oppmerksomheten rundt Vista vil øke, noe som ville øke usikkerheten til PC-kjøper.

Det er dog ikke sikkert at Vista-lanseringen vil redde fjerdekvartalet helt til PC-leverandørene. For en del mindre erfarne vil nok kvie seg for å oppgradere Windows selv. Dette kan friste dem til å utsette et kjøp til de kan få Vista ferdig installert.

Ordningen som Microsoft setter i gang for Vista, vil også gjelde Office 2007.

Tilbudet er døpt «Express Upgrade til Windows Vista», og formuleres slik, i en pressemelding:

Kjøpere av PC-er som selges med Windows XP forhåndsinstallert og som er merket med Windows Vista Capable logo kan fra 26. oktober i år til 15. mars 2007 nyte godt av sterkt rabattert oppgradering til Windows Vista. På samme måte vil Microsoft Office 2007 være tilgjengelig for alle privatkunder og små bedrifter som kjøper PC-er med Microsoft Office 2003 i tilsvarende periode.

Det presiseres at oppgraderingstilbudet vil variere fra leverandør til leverandør. Oppgradering til Windows Vista vil tilbys gratis, eller til sterkt rabattert pris. Kunder bør sjekke de spesifikke tilbudene hos den enkelte leverandør.

Den foreløpige listen over PC-leverandører som er med på ordningen i Norge, ser slik ut:

 • Acer
 • Cinet
 • Dell
 • Fujitsu Siemens
 • HP
 • Komplett
 • Lenovo
 • Packard Bell
 • PSdata
 • Toshiba

Microsoft opplyser at de jobber også med små og mellomstore PC-produsenter eller systembyggere, for å tilby den samme ordningen.

Hvis du skal kjøpe PC de nærmeste måtene, og kan tenke deg gratis eller rimelig oppgradering til Vista, skal du være oppmerksom på følgende:

 • Se etter Windows Vista Capable logo for å være sikker på at PC-en møter minimumskravene for Windows Vista
 • Se etter PC-er utpekt som Windows Vista Premium Ready for å få full utnyttelse av Windows Aero brukeropplevelse og andre avanserte funksjoner i Windows Vista
 • Sjekk med din forhandler om Express Upgrade tilbys for den aktuelle PC-en
 • Vurder å kjøpe Windows XP Media Center Edition 2005, Windows XP Tablet PC Edition eller Windows XP Professional baserte PC-er for en rimeligere oppgradering til Windows Vista.
Til toppen