BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft snur om Flash

Godtar avspilling i nettleseren.

12. mars 2013 - 11:02

Microsoft gjør en overraskende helomvending. Nå vil de likevel godta avspilling av Flash-innhold som standard i Internet Explorer 10.

Beslutningen gjelder nettleseren i metro-grensesnittet i Windows 8, samt både desktop-utgaven og metro-versjonen i Windows RT.

Flash-støtte er allerede integrert i nettleseren, men avspilling av Flash-innhold har vært begrenset til nettsteder som Microsoft har godkjent i en såkalt hvitliste.

Dette gjelder ikke IE10 under desktop-utgaven av Windows 8, der det hele tiden har vært fritt frem for Flash-formatet uansett.

Fra hvitt til svart

Hvitlisten for Flash under Windows RT og metro-utgaven til fullversjonen av Windows 8 blir nå omgjort til en svartliste.

Færre enn 4 prosent av dagens nettsteder med Flash-innhold løper en risiko for å havne på en slik forbudsliste, hvis vi skal dømme etter Microsoft kunngjøring.

Ellers vil Flash være tilbake for fullt i alle utgaver av IE10. I løpet av tirsdagen vil endringen rulles ut via en oppdatering i Windows Update.

Det opprinnelige valget med å nekte avspilling av Flash som standard ble av Microsoft begrunnet med at formatet bidro til dårligere brukeropplevelse i berøringsgrensesnitt, svakere ytelse og batteritid.

Flash er for øvrig bannlyst fra Apples iOS med noenlunde samme argumenter.

Nå mener Microsoft at dette ikke lenger er noe problem. Erfaringen deres er at Flash-utviklere har blitt flinkere til å tilpasse innholdet over tid.

Microsoft viser til en teknisk redegjørelse for hvilke kriterier de går etter, inkludert retningslinjer og beste praksis for å unngå at Flash-innhold blir svartelistet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.