UTVIKLING

Microsoft snur om Windows 8.1

Kan lastes ned lovlig nå.

Microsoft snur: MSDN- og TechNet-kunder får likevel laste ned Windows 8.1 før alle andre. Dermed slipper utviklere å måtte gjøre seg til kjeltringer for å skaffe seg tidlig adgang til oppgraderingen. Nyeste Windows er for lengst spredt på diverse fildelingstjenester.
Microsoft snur: MSDN- og TechNet-kunder får likevel laste ned Windows 8.1 før alle andre. Dermed slipper utviklere å måtte gjøre seg til kjeltringer for å skaffe seg tidlig adgang til oppgraderingen. Nyeste Windows er for lengst spredt på diverse fildelingstjenester. Bilde: Microsoft
10. sep. 2013 - 09:12

Ingen skulle få Windows 8.1 før offisiell lanseringsdato 18. oktober. Heller ikke volumlisenskunder med kostbare MSDN- eller TechNet-abonnement.

Microsoft brøt med en lang tradisjon, da de kunngjorde at Windows 8.1 var ferdig utviklet for snart to uker siden.

Beslutningen om å holde tilbake Windows var temmelig upopulær blant mange. Sent mandag norsk tid måtte selskapet erkjenne at planen var feilslått.

– Basert på tilbakemelding fra dere og partnerne våre, er det en glede å nå gjøre Windows 8.1, Windows 8.1 Pro og Windows Server 2012 R2 tilgjengelig for utviklere og profesjonelle miljøer, heter det i en kunngjøring fra Microsoft.

Utviklerverktøyet Visual Studio 2013 Release Candidate kan også lastes ned umiddelbart gjennom de nevnte kanalene, mens enterprise-utgaven av Windows 8.1 først blir klar senere denne måneden.

RTM må oppgraderes

Det er de såkalte RTM-utgavene (release to manufacturing) Microsoft sikter til her. Begrepet har tradisjonelt vært brukt om programvarens endelig versjon, den som ble sendt til trykking på disketter og senere optiske plater og pakket i pappbokser.

Microsoft er i ferd med å legge om til en langt hyppigere utgivelsestakt for Windows, og RTM-utgavene kan ikke lenger regnes som endelig, hvis vi skal tro nettstedet The Verge, som har kilder som sier at Microsoft fortsatt jobber med å fjerne feil i Windows 8.1.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.