BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft søker det enkle

Denne uka holder Microsoft en "Windows Platform Briefing" i Seattle. Ifølge Computer Reseller News dreier det seg om en revolusjon med vekt på enkelhet, til fordel for brukere, utviklere og andre leverandører.

Eirik Rossen
21. juli 1997 - 16:36

En skulle tro Bill Gates endelig har begynt å lære noe av den store amerikanske naturfilosofen Henry David Thoreau (1817-1862) som stadig kom tilbake til dette med simplicity - enkelhet. For senior vice president Jim Allchin i Microsofts Personal and Business Systems Division sier rett ut at det dreier seg om en "fullstendig revolusjon i hele selskapet" - "all-out corporate-direction-changing revolution".

- Forenklingene som vi skal vise, føre flere av konseptene knyttet til brukergrensesnitt mange skritt videre, sier Allchin. Disse systemene er ikke enkle nok. Vi fokuserer mye IQ bare på det å gjøre ting enklere.

Programmet for briefingen i Seattle omfatter tre timer med demonstrasjoner av framtidens stil.

Slik oppsummerer Computer Reseller News det hele: "Fra de minste bærbare apparatene til operativsystemer med Internet Explorer 4.0 til serversuiter i BackOffice og opptil stormaskiner, planlegger Microsoft å fremme produkter som er enklere, mer intuitive, totalt Internett-integrerte og, viktigst av alt, mer gjennomtrengende enn noensinne." For å realisere målet med "Windows overalt" må Windows gjøres enkelt nok til å passe alle.

Det gjelder også den øvre enden av markedet. Innen tre år skal NT være på høyde med stormaskinsystemer i ytelse og funksjonalitet, sier Allchin. Men NT skal være enklere å installere, bruke og vedlikeholde.

De nye og enklere grensesnittene i Windows, NT og Office-programvaren, bygger samtidig på en ny modell for transaksjonsprogrammering. Denne teknologien utvikles i dag forbindelse med Microsofts Transaction Server. Denne undergår nå betatesting som del av beta-utgaven av Internet Information Server 4.0.

Ifølge Allchin har ingen hittil vist potensialet som ligger i integreringen av hypertekst og transaksjonstjenester. Microsoft ser dette som en sammenføyning av tre nøkkelelementer: objektmodellen, transaksjonsprosessering og HTTP (hypertext transport protocol).

De nye operativsystemene skal gjøre det enklere for leverandører å lage innretninger som kan koples til Internettet, mens utviklerne vil kunne lage applikasjoner med langt færre kodelinjer for samme funksjonalitet som i dag, heter det.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.