BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft søker kort prosess i retten mandag

I et rettsmøte mandag vil myndighetene kreve umiddelbare tiltak mot buntingen av Windows og Microsofts nettleser. Microsoft vil kreve at dommeren avviser hele søksmålet.

Eirik Rossen
7. aug. 1998 - 15:58

I amerikansk juridisk terminologi vil myndighetene kreve en "preliminary injunction", av samme type som dommer Thomas Penfield Jackson innvilget i desember i fjor og som siden ble opphevet av en ankeinstans. Microsofts mottrekk heter "motion for summary judgement" eller forslag om kortfattet domsavsigelse. Det går ut på at parten som stiller forslaget, må overbevise dommeren at sakens fakta er så åpenbare at en rettssak ikke er nødvendig, slik at dommeren kan avgjøre tvisten på egen hånd.

De to dokumentene som inneholder henholdsvis Microsofts avvisning av myndighetenes argumentasjon for umiddelbare tiltak mot bunting, og Microsofts begrunnelse for en kortfattet domsavsigelse, vil bli offentliggjort i forbindelse med rettsmøtet mandag.

Sannsynligvis blir begge utspillene avvist. Microsoft kan ellers vente seg en skrape fra dommeren for forsøket på å sette en øvre grense for hvor lenge Bill Gates kan sitte i vitneboksen, og for hvor mange fra Microsofts ledelse som kan la seg avhøre. Dommeren avviste dette utspillet torsdag, og beordret Microsoft til å stille både Gates og 16 andre ledere til disposisjon etter rettens behov. Etter tidsskjemaet skal det rettslige avhøret av Gates starte onsdag 12. august.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.