Microsoft søker støtte mot EU

Microsoft mobiliserer i det stille i USA for å sanke støtte mot EU-kommisjonens monopolanklager.

Microsoft mobiliserer i det stille i USA for å sanke støtte mot EU-kommisjonens monopolanklager.

Ifølge Financial Times har Microsoft ikke bare sendt folk til Det hvite hus og til USAs justisdepartement, men også sirkulert et eget memorandum blant amerikanske selskaper for å be om støtte i kampen mot EU-kommisjonens anklager om ulovlig monopolvirksomhet.

Avisa siterer fra en kopi den har fått tak i av memorandumet, og oppgir at den er blitt sendt til minst én amerikansk legemiddelprodusent.

Memorandumet oppgir navn og telefonnummer på to nyttige kontakter, en embetsmann i justisdepartementet og en spesialrådgiver i Det hvite hus. Microsoft vil at man skal informere disse om at man støtter selskapets krav om at amerikanske myndigheter legger seg direkte opp i EUs behandling av «saken om forretningshemmeligheter». Denne formuleringen viser til den delen av monopoldommen som krever at Microsoft må gi konkurrentene bedre innsyn i hvordan Windows virker, slik at de kan sørge for bedre samvirke med sin egen programvare.

Selskapene som får Microsoft-skrivet, blir også bedt om å si at EU-kommisjonens avgjørelse vil etablere en presedens som kan få alvorlige negative følger for mange amerikanske selskaper, «også mitt eget».

EU-kommisjonen har avstått fra å kommentere saken, skriver avisa.

    Les også:

Til toppen