Microsoft somler med norske oppdateringer

Siden Windows 98 kom på markedet i sommer, er mange av komponentene blitt oppdatert - men ikke på norsk. Microsoft lover bedring.

Siden Windows 98 kom på markedet i sommer, er mange av komponentene blitt oppdatert - men ikke på norsk. Microsoft lover bedring.

Microsoft har i høst stadig kommet med små oppdateringer av en rekke av komponentene i Windows 98. De fleste av disse har vært feilfikser, hvor feilene har vært alt fra sikkerthetshull til manglende kompatibilitet med tusenårsskiftet. Det triste er at de fleste av disse oppdateringene ikke fungerer sammen med den norske utgaven av Windows 98. De få oppdateringene som faktisk kan lastes ned ved hjelp av den norske utgaven av operativsystemet, er stort sett oppdateringer av tilleggsfunksjoner i Windows 98. Det er selvsagt bra at disse funksjonene blir forbedret, men de er kanskje ikke de mest avgjørende delene av operativsystemet.

Microsofts nordiske produktsjef for Windows 98, Per-Olof Litby, forteller til digi.no at selskapet rett og slett ikke har hatt tid til å oversette alle oppdateringene ennå. Han lover likevel at de norske oppdateringene vil komme på plass i løp av romjulen.

Flere av våre lesere har lurt på om det ikke er mulig å hente ned oppdateringene på annen måte enn via Windows Update-funksjonen i Windows 98. Mange sitter ofte med raskere Internett-tilknytning på jobb eller skole enn de har hjemme. Samtidig er det mange som bruker andre operativsystemer enn Windows 98 på disse stedene. Disse har ingen mulighet til å utnytte denne tilgjengelige båndbredden til å laste ned oppdateringene for så å bruke en Zip-Drive eller lignende til å flytte filene til sin privatmaskin. Det må gjøres fra den maskinen som skal oppdateres.

Litby forteller at det en av hovedgrunnene til den nåværende distribusjonsformen er at man slipper risikoen for virus. Men han sier også at det store volumet av nedlastninger gjør det vanskelig å opprettholde flere varianter av distribusjonen. Han forteller likevel at Microsoft i fremtiden vil gjøre Windows Update tilgjengelig på CD, men dato for dette er ennå ikke bestemt.

Nå vil jo Service Pack 1 (SP1) til Windows 98 inneholde alle de oppdateringene som hittil er lagt ut på Windows Update. Litby forteller at denne vil komme ut på alle de nordiske språkene, men han tør ikke si noe om når pakken vil komme. Dette skyldes først og fremst de endringer Microsoft er blitt nødt til å gjøre i blant annet Windows 98 i forbindelse med rettssaken om selskapets Java-versjon.

Til toppen