Microsoft sparker flere tusen ansatte

Ryktene var sanne, Microsoft nedbemanner for å spare penger.

Microsoft sparker flere tusen ansatte

Ryktene var sanne, Microsoft nedbemanner for å spare penger.

Ryktene om nedbemanninger i Microsoft har lenge svirret, og i dag ble de bekreftet.

Microsoft sier opp 1.400 nå, og totalt 5.000 i løpet av de neste 18 månedene.

Selv om dette er høye tall, er de lavere enn hva noen hadde spådd på forhånd. De første ryktene gikk på at det var snakk om å kutte hele 10 prosent av de cirka 94.000 ansatte.

Totalt regner selskapet med å spare 1,5 milliarder dollar i inneværende regnskapsår på nedbemanningene, sammen med ulike andre kostnadskutt.

Selskapet tjente 16,6 milliarder dollar i andre kvartal, en økning på to prosent. Samtidig er dette nesten en milliard dollar lavere enn forventet.

Som de fleste selskaper pleier Microsoft å gi markedet en egen prognose for hvordan de tror markedet vil gå den nærmeste tiden, men pågrunn av all usikkerheten rundt finanskrisen velger de denne gangen å ikke gjøre det:

Due to the volatility of market conditions going forward, Microsoft is no longer able to offer quantitative revenue and EPS guidance for the balance of this fiscal year.

- Selv om vi ikke er immune mot påvirkningen fra økonomien, er jeg trygg på våre solide produkter og vår tilnærming til fremtiden. Vi vil fortsette å holde kontroll på utgiftene, samtidig som vi fortsetter å investere i langsiktige muligheter. Vi vil komme ut av dette som en enda sterkere markedsleder enn i dag, sier Steve Ballmer, administrerende direktør i Microsoft, i en pressemelding.

Stillingskuttene skal tas på tvers av de aller fleste avdelingene. Microsoft oppgir ikke hvor kuttene blir hardest, mens sier at de vil fordeles på forskning og utvikling, markedsavdelingene, salgsavdelingene, finansavdelingene, jusavdelingene, personalavdelingene og intern IT.

Pressemeldingen sier ingenting om hva som skjer i de enkelte land, men med en så omfattende nedbemanning er det lite trolig at det norske kontoret vil bli spart. Da digi.no spurte informasjonsdirektør Eirik Lae Solberg i Microsoft Norge om dette i begynnelsen av januar, kjente han ikke til noen nedbemanningsplaner.

- Jeg kjenner ikke til at det foreligger noen planer om nedbemanninger i Microsoft Norge, sa Lae Solberg til digi.no mandag 5. januar.

Han opplyste da at det er cirka 250 ansatte i Microsoft Norge.

    Les også:

Til toppen