Microsoft sparker IT-sjef sin

Personal-konflikter pleier å kamufleres, men nå sparker Microsoft IT-sjefen sin i full offentlighet.

Microsoft sparker IT-sjef sin

Personal-konflikter pleier å kamufleres, men nå sparker Microsoft IT-sjefen sin i full offentlighet.

Store amerikanske selskaper pleier som regel å si at ansatte som forsvinner "ønsket å bruke mer tid med familien sin". Det er derfor svært oppsiktsvekkende når Microsoft i går offentliggjorde at de har "terminert ansettelsesforholdet" med Stuart Scott, selskapets øverste IT-sjef.

Og mer interessant for IT-bransjen og IT-folk blir det når Microsoft ikke vil fortelle hvorfor. Scott ble sagt opp for "brudd på interne regler etter en internt etterforskning."

Det er ikke umiddelbart lett å tenke seg hva som skulle være så alvorlig at IT-giganten i full offentlighet sparker en person i toppledelsen. Hva er det som kan være så alvorlig at Microsoft ikke snek Scott ut bakdøren i stillhet med en vag unnskyldning?

Scott var IT-sjef for absolutt alle IT-systemen som Microsofts 80.000 ansatte bruker, inkludert sikkerhetssystemer og forretningssystemer.

Han ledet blant annet en massiv opprydding i selskapets IT-systemer og datasentere. Scott har de siste årene kuttet Microsoft driftssentraler fra 25 til 5 og kastet ut over 1000 applikasjoner selskapet hadde utviklet og kjøpt til små og store interne oppgaver.

Til toppen