KARRIERE

Microsoft-spesialist doblet staben på ett år

Mange konsulenter lar seg lokke av å kunne jobbe rendyrket med Microsoft-teknologi.

18. okt. 2006 - 07:35

Avanade er et konsulentselskap som utelukkende satser på å jobbe med Microsoft-produkter. Selskapet eies i hovedsak av konsulentgiganten Accenture, men programvareselskapet Microsoft har også en eierandel.

– Vårt første mål er å bli 100 personer, men om det tar ett eller fire år bestemmer markedet, uttalte Norges-sjef Trond Moberg, til digi.no ved opprettelsen av det norske kontoret i august i fjor. Da var det 35 ansatte i Avanade Norge.

Så mye mer enn et år tok det ikke. Når digi.no ringer opp for å spørre om hvordan det går, er dette målet allerede innfridd.

– Nå har vi akkurat rundet 100 mann på nordisk basis, forteller Anne Cecilie Fagerlie, Norden-sjef for Avanade til digi.no.

Hun forteller at mer enn halvparten av disse er rekruttert i år og at halvparten av de ansatte nå jobber i Norge. Resten er fordelt på kontorene i Danmark, Sverige og Finland.

På tross av et ellers veldig stramt arbeidsmarked hvor det er få arbeidsledige, synes ikke Avanade at det var spesielt problematisk å rekruttere så mange.

– De som synes Microsoft-teknologi er det de ønsker å jobbe med oppfatter at vi har et bra tilbud til dem, sier Fagerlie.

Hun vil ikke si hva en typisk konsulent tjener, men forteller at konsulentene får en fastlønn som er konkurransedyktig og mulighet for bonus og medeierskap på toppen av det igjen.

– Det er viktig å være på høyden om hva forventningen er til lønn og goder. Det vi merker er at folk er beviste og vet hva de er verdt. Det må vi håndtere, sier Fagerlie.

I Norge er det vanlig å ha tre måneders oppsigelsestid. Det er ofte svært frustrerende for arbeidsgivere som helst vil ha sine nyansatte på plass med en gang. Når de ikke klarer det så går det ofte ut over kundeprosjekter som blir utsatt eller forsinket.

Ifølge Fagerlie opplever ikke Avanade det som et problem.

– Det er ofte lange salgsprosesser for den typen avanserte løsninger som vi jobber med, så det blir koordinert, sier Fagerlie.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.